2 Enkele balken zijn gebroken en ook een deel van de reling is afgebroken.
Jan Van Maele Enkele balken zijn gebroken en ook een deel van de reling is afgebroken.

Baggerschip vaart tegen oosterstaketsel in Blankenberge: geen gevaar meer voor stabiliteit

Het oosterstaketsel in Blankenberge werd deels afgesloten na een vaarincident woensdagnacht. De gevaren voor de stabiliteit zijn intussen geweken. 

Een baggerboot kwam omstreeks 1 uur in aanvaring met het staketsel. De hulpdiensten snelden ter plaatse om de situatie in te schatten. Omdat de stabiliteit niet meer kon verzekerd worden, werd het staketsel afgesloten. Ondertussen is het gevaar voor de stabiliteit geweken. De scheepvaartpolitie zal het verder onderzoek voeren in samenwerking met het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Op het eerste gezicht lijkt de schade mee te vallen. Enkele balken zijn gebroken en ook een deel van de reling is afgebroken. Het schip zelf heeft weinig schade opgelopen en kon de baggerwerken in de havengeul al opnieuw verderzetten. MDK zegt dat er geen hinder is voor ander schepen die de haven willen binnen- of buitenvaren. 

2 Enkele balken zijn gebroken en ook een deel van de reling is afgebroken.
Jan Van Maele Enkele balken zijn gebroken en ook een deel van de reling is afgebroken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer