Het bleef lang onrustig in Blankenberge op zaterdag.
BELGA Het bleef lang onrustig in Blankenberge op zaterdag.

Blankenberge weert dagjestoeristen vandaag en wil ook geen treinen meer: “We hebben een time-out nodig”

Daphné Dumery (N-VA), de burgemeester van Blankenberge, heeft zaterdagavond beslist dat er zondag geen dagjestoeristen meer welkom zijn in haar badstad. Die maatregel neemt ze na de massale vechtpartij van zaterdag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tientallen mensen gingen elkaar te lijf, maakten amok en zweepten elkaar op ter hoogte van de Weststraattrap. De meeste onruststokers zijn intussen gevat, al blijft het de hele avond al onrustig in Blankenberge. Wie aangehouden werd, krijgt een plaatsverbod en mag dus Blankenberge voor een tijdje niet meer in. Bijna allemaal hebben ze een strafblad en zijn ze gekend bij het gerecht. 

time-out

“De gebeurtenissen hebben een enorme impact op onze inwoners, werknemers, tweedeverblijvers, redders, stranduitbaters en politie", zegt Dumery. “Onze stad heeft een time-out nodig. Dagjestoeristen zijn niet meer welkom zondag. Enkel inwoners, tweedeverblijvers en meerdaagse verblijvers worden toegelaten. Politie zal controleposten opstellen langs de invalswegen. Een geldige reden zal nodig zijn om ons grondgebied te betreden. Deze maatregel moet de rust terugbrengen.” 

De stad vraagt aan de hogere overheid om geen treinen te laten toekomen tussen 9 en 16 uur. “We verwachten hier een duidelijk signaal.”

Lees meer