2  Gunther Schouppe en zoontje Lander (3). Lander is tweedegraads verbrand in zijn gezicht en aan de handen
RV Gunther Schouppe en zoontje Lander (3). Lander is tweedegraads verbrand in zijn gezicht en aan de handen

Géén operatie, wel lange revalidatie voor Lander (3)

Lander, de 3-jarige kleuter die afgelopen vrijdag samen met twee vriendjes zwaar verbrand raakte toen hij een eetkar over zich kreeg op school, moet niet geopereerd worden. Dat hebben de chirurgen maandagmiddag beslist. “De wonden zullen op natuurlijke wijze genezen. Al zal Lander nog héél veel verzorging nodig hebben en blijft hij nog minstens enkele dagen in het ziekenhuis", zegt papa Gunther. Ook een andere kleuter ligt nog steeds in het ziekenhuis. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De pijn blijft. Maar het nieuws dat mijn zoontje geen operatie hoeft te ondergaan, is volgens mij wel goed nieuws.” Gunther Schouppe uit Blankenberge reageert voorzichtig positief op het verdict van de chirurgen. Maandagmiddag beslisten ze dat de 3-jarige kleuter niet onder het mes moet. Dat betekent echter niet dat Lander geen lange revalidatie meer wacht. Woensdag beslissen de dokters wanneer hij naar huis mag. Sowieso zal de kleuter nog lange tijd veel verzorging nodig hebben. “Als hij naar huis mag, moeten we nog twee keer per week naar Gent voor gespecialiseerde verzorging", zegt Gunther. 

2 Lander, kleutertje dat verbrand raakte in Blankenberge, met papa
Ken Standaert Lander, kleutertje dat verbrand raakte in Blankenberge, met papa

Haar terug

Momenteel komen de dokters om de twee uur langs om de brandwonden van Lander te bekijken en verzorgen. Het jongetje lijdt zichtbaar veel pijn en is helemaal ingepakt met windels. Afgelopen weekend kon onze krant op bezoek in het ziekenhuis waar Lander momenteel verblijft.  “Momenteel is het nog te vroeg om te zeggen of hij er al dan niet iets aan zal overhouden. Hij verstopt zich ook telkens de dokters hem willen verzorgen. Positief is wel dat de chirurgen ons verzekerden dat zijn haar terug zal groeien”, gaat Gunther verder. Ondertussen had de papa ook een onderhoud met de schooldirectie. Daar verzekeren ze dat er  voldoende toezicht aanwezig was. “Toch blijf ik achter met heel wat vragen. Hoe kon die eetkar omvallen? Hopelijk brengt het verder onderzoek van de school duidelijkheid’, aldus Gunther, die ondertussen ook een bezoekje bracht aan de andere kleuter die zwaar verbrand raakte. “Dat jongetje is er erger aan toe dan Lander. We kunnen alleen maar hopen dat alles zo snel mogelijk in orde komt voor iedereen.” 

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert De Vries

    Heel spijtig voorval voor deze kleuters. Gelukkig hebben alle scholen een verzekering die alle schade door dergelijk voorvallen aan de ouders moet vergoeden, alle medische kosten, autoritten, werkverlet en tijdverlies, administratieve kosten, morele schade en hopelijk niet nodig, de blijvende letselschade en/of esthetische schade van Lander en dit tot er voor Lander geen verder herstel meer mogelijk is

  • GASTON DE WINTER

    waarom zo dikwijls onschuldige kindjes ?? veel beterschap jongen en dat alles goed mag komen !!

Lees meer