BELGA

Minderjarige die betrokken was bij massale vechtpartij in Blankenberge kent zijn straf

De Brusselse jeugdrechter heeft de minderjarige die gearresteerd werd op verdenking van betrokkenheid bij de massale vechtpartij van zaterdag in Blankenberge een dienstprestatie opgelegd. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman was tot nog toe niet in aanraking gekomen met het gerecht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter besliste eergisteren om hen onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Ze werden verdacht van gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen, met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Camerabeelden

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. In dat kader werd ook een minderjarige uit Brussel gearresteerd.

"Hij werd ter beschikking gesteld wegens feiten van gewapende weerspannigheid", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "De minderjarige was tot nu toe onbekend bij het gerecht. De jeugdrechter heeft hem een dienstprestatie opgelegd die hij moet uitvoeren ten voordele van de maatschappij.”

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rene de smet

    Amaai wat een zware straf. Die gewonde politiemensen zullen er een goed gevoel aan overhouden en hun job nog stipte uitvoeren. Wereldvreemde rechters, jullie zouden moeten verplicht jaarlijks week mee op patrouille gaan

  • Peter Hermans

    In een bedrijf gewerkt waar men autonome werkstraffen faciliteerde via Elegast VZW. Soms was het een jongere die berouwvol meewerkte binnen het team, en dat was ok. Maar er waren ook gastjes die dik tegen hun zin daar stonden en dan is het meer een straf voor diegene die ermee moet samenwerken of aansturen. Misschien moet iedereen een nieuwe kans krijgen, maar een werkstraf brengt de echte aspirant crimineel niet op het rechte pad.

Lees meer