De Weststraat in Blankenberge.
Google Street View De Weststraat in Blankenberge.

Na overleg met handelaars: autoluw centrum gaat uurtje later in

De stad Blankenberge is de handelaars uit het centrum ter wille en voert het autoluw centrum een uurtje later in dan oorspronkelijk gepland.

Sinds 3 mei is een aangepaste zomerregeling in voege om de centrumstraten autoluw te maken. “Dat doen we om de veiligheid te garanderen in een periode waar wisselende omleidingen voor verwarring zorgen”, zegt schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V). Tijdens een informatievergadering op het stadhuis lieten de handelaars hun stem horen. “Wij nemen de opmerkingen ernstig en hebben een oplossing klaar. Bij het openen van het kruispunt Lemanstraat en Weststraat op 30 mei zal het tijdstip waarop het centrum autoluw wordt, opgetrokken worden van 10 uur naar 11 uur.”

Enkele handelaars overhandigden tegenvoorstellen aan het schepencollege van Blankenberge. Ze vinden dat ze moeilijker bereikbaar zijn door het vroeger afsluiten van het centrum. “De horeca kan door het uurtje later hun losse terrassen buitenplaatsen, handelaars krijgen meer ruimte om hun leveringen te ontvangen voor 11 uur en klanten krijgen alsnog de kans om hun boodschappen in het stadscentrum met de wagen te doen”, motiveert schepen Buysschaert.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lutgart Van Callenberghe

    Eens kijken bij goed weer wat er met de toeristen gaat gebeuren die met de trein rond 10u aankomen. In de verkeersader zone zijn nog steeds geen markeringen waaruit er een voetpad kan opgemaakt worden. Vroeger zei men kindjes op de stoep blijven, maar hier is de hele straat een stoep, en de alertheid van de ouders laat ook dikwijls te wensen over ze vergeten dat er hier ook vele wagens nog door moeten... Ik hou dagelijks mijn hart vast ....

Lees meer