De plannen voor een nieuwe Grote Markt in Blankenberge zijn al vaak gewijzigd. Dit plan mag de vuilnisbak in.
Benny Proot De plannen voor een nieuwe Grote Markt in Blankenberge zijn al vaak gewijzigd. Dit plan mag de vuilnisbak in.

Nieuw bestuur ziet af van ondergrondse parking op Grote Markt

Het nieuwe stadsbestuur gaat niet door met de plannen voor een ondergrondse parking onder de Grote Markt in Blankenberge.

“De komende jaren gaan we de Grote Markt wél heraanleggen”, zegt schepen van Openbare Werken Sandy Buysschaert (CD&V). “Daarmee scheppen we duidelijkheid, want er hangt al jaren een zweem van onzekerheid over dit dossier. We hebben de ambitie om van de Grote Markt én de omliggende straten iets moois te maken, waar de horecazaken mee van profiteren. We zetten verder in op het concept zoals in de Weststraat.”

Geen ondergrondse parking betekent ook dat Blankenberge geen extra verkeer wil aantrekken richting haar Grote Markt. “Het is niet meer van deze tijd", zegt Buysschaert. “Bezoekers moeten parkeren op de randparkings en zich niet meer een weg banen in het drukke centrum. Bovendien zou een ondergrondse parking enorm veel geld kosten, omdat we een moerriool moeten verplaatsen. Het belastinggeld van de Blankenbergenaren in een riool gooien, daar passen we voor.”

De Grote Markt biedt nu nog plaats aan driehonderd wagens. In de toekomst zullen dat er drie keer minder zijn. “Er komt een autovrij gedeelte en een zone waar geparkeerd mag worden. Dat betekent dat er grotere terrassen kunnen komen en dat we de tramhalte van het Leopoldpark naar de Grote Markt kunnen verschuiven. Op die manier kunnen we het hele jaar door tweerichtingsverkeer toelaten in de De Smet de Naeyerlaan.” Er zal nu een studiebureau worden aangesteld. Daarna kunnen de werken starten.  

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Peeters

    Het dorp van de gemiste kansen. Schrik om moedige beslissingen te nemen en van het dorp terug een stad te maken. De lokale beleidsmensen zouden misschien eens wat meer buiten kunnen komen en niet enkel van en naar het gemeentehuis fietsen. Ook praten met de inwoner kan een ander licht werpen op inzichten. Echter, de ‘slimme’ gediplomeerde medemens doorprikt niet graag zijn/haar zelf gecreëerde leefbubble. Geen lef, geen durf... geen verandering en dus glijdt het dorp stilletjes aan verder weg.

  • Olga Vincke

    Zijn die nu helemaal zot geworden? Je zal maar in de omgeving wonen. Nu al een groot probleem en straks 200 plaatsen minder!!!! Dat zal hun de volgende keer een pak stemmen kosten!!!!!

Lees meer