Luxeverzuim wil de scholengroep uit Blankenberge liever vermijden.
Hollandse Hoogte / Roel Burgler Luxeverzuim wil de scholengroep uit Blankenberge liever vermijden.

Scholengroep wil ‘luxeverzuim’ indijken: “Ouders zijn verantwoordelijk om de gemiste leerstof in te halen”

Een Blankenbergse scholengroep heeft een brief naar de ouders van haar leerlingen gestuurd met de vraag om te stoppen met ‘luxeverzuim’. Steeds meer ouders trekken er tijdens het schooljaar met de kinderen op uit.

“Dergelijke afwezigheid is altijd onwettig. Als dit regelmatig gebeurt, lijkt dit ons niet de juiste attitudevorming voor je kind. Het is de verantwoordelijkheid van de ouder om te zorgen dat zijn/haar kind de gemiste leerstof en inoefening achteraf inhaalt.” Zo staat het in de brief met richtlijnen te lezen. Volgens de scholengroep trekken steeds meer mensen er met hun kinderen op uit. Niet alleen net voor schoolvakanties, maar ook al gewoon tijdens het jaar. In Blankenberge gebeurt het vaker bij kinderen van mensen die in de horeca werken en dus hun vakanties vaak opnemen in minder drukke periodes. De scholengroep benadrukt dat het begrip heeft voor die situatie, maar dat er nooit toestemming voor kan worden gegeven.

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wilfried parthoens

    betere controles doen ,als kinderen op straat lopen of op reis vertrekken tijdens schooluren of schooldagen ze halt houden en vragen van welke school ze zijn even bellen of er les is zo ja simpel 3 maand kindergeld stoppen de tweede keer op hetzelfde jaar 1 jaar kindergeld stoppen ze zullen het snel afleren niets helpt met regels te stellen en geen sancties opleggen

  • stefanie spitaels

    Ikzelf werk van maandag tot vrijdag... mijn man werkt in de horeca van donderdag tot maandag... Hij is 5 weken op een haar thuis. Wat ook impliceert dat hij 5 weekends op een jaar thuis is. Al de overige 47 weekends heeft mijn dochter zeer weinig aan haar papa. Dus ja, 1 of 2 dagen op het jaar neem ik verlof en houden wij onze dochter thuis om in de week eens een uitstap te doen met ons gezin... En nee, ik ga mij hier geen slechte moeder door voelen ongeacht wat hier allemaal gezegd wordt

Lees meer