De strandrolstoelen staan al klaar in Blankenberge.
rv De strandrolstoelen staan al klaar in Blankenberge.

Strandrolstoelen én - eindelijk - ook weer toegankelijk toilet aan het strand

Op het strand van Blankenberge kunnen rolstoelgebruikers of mensen met een mobiele beperking sinds deze week gebruik maken van vier strandrolstoelen. Ook het rolstoeltoegankelijk toilet is weer open.

Vooral dat laatste is opmerkelijk. In het toilet is destijds veel geld geïnvesteerd, maar het was de laatste jaren door vandalisme niet meer geopend. Dankzij de vzw 4Example en de stad Blankenberge is het weer opgeknapt. “Een serieuze verbetering”, zegt vrijwilliger Tarik Houbrechts. Het toilet bevindt zich aan het strandpaviljoen van de Van Praethelling. “Met de centen van het toilet, een habbekrats, lappen we de strandrolstoelen op. We hebben er zelf twee en huurden er nog twee bij. Via een houten weg op het strand kunnen mensen met een strandrolstoel toch richting zee.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer