De babypinguïns.
Benny Proot De babypinguïns.

VIDEO. Goed gemikt op Wereld Pinguïn Dag: twee pinguïns van bedreigde soort geboren in Blankenberge

Het is World Penguin Day en dat vieren ze in Sea Life Blankenberge net vandaag met de geboorte van twee Humboldtpinguïns. Ouders Winny en Luk stellen het goed, net als hun kuikens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De kuikens hebben een gezond gewicht, we verwachten een normale groei”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. De diertjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren, gaan ze zelf naar buiten”, zegt Manu. “Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Pas na enkele maanden kan een dierenarts met behulp van een bloedafname een DNA-test uitvoeren om het geslacht te bepalen.”

Adopteren

Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zal worden uitgekozen door zijn/haar adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid om pinguïnbaby’s te adopteren en een naam te geven. 

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer