Het slachtoffer was een 89-jarige buurtbewoonster. (illustratiebeeld)
ANP Het slachtoffer was een 89-jarige buurtbewoonster. (illustratiebeeld)

Vrouw krijgt voorwaardelijke celstraf voor het lastigvallen en bestelen van bejaarde buurtbewoonster (89)

Een 59-jarige vrouw uit Blankenberge heeft een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden gekregen voor het bestelen en lastigvallen van een 89-jarige buurtbewoonster. Het slachtoffer kreeg 620 euro schadevergoeding toegekend.

I.V. viel haar bejaard slachtoffer maandenlang lastig, maar werd slechts voor twee feiten vervolgd. “Omdat het de enige zijn die konden bewezen worden”, verklaarde de procureur. “Het gaat hier om diefstal en diefstal met geweld ten aanzien van een kwetsbaar persoon. De verdachte probeerde te pas en te onpas toegang te verschaffen tot de woning van het slachtoffer.” Op 17 april 2018 bestal I.V. het 89-jarige slachtoffer. In oktober vorig jaar ging ze nog een stap verder. Ze bood zich aan bij de buurtbewoonster als huishoudhulp , waarna ze eenmaal binnen een antidepressiva in de mond van het bejaarde slachtoffer probeerde duwen. De vrouw raakte daarbij gewond. In het tumult ging I.V. aan de haal met haar gsm, die achteraf wel kon teruggevonden worden dankzij de vuilnisdienst. 

Wellicht werd de 89-jarige vrouw talloze keren lastiggevallen door de buurtbewoonster, die in haar een makkelijk slachtoffer zag. Zo is er ook sprake van gestolen geld, al kon dat niet bewezen worden en daar werd ze dus ook niet voor vervolgd. De beklaagde zelf kwam verward over. “Ik had helemaal niet de bedoeling haar te bestelen”, klonk het zonder verdere uitleg. In een eerdere verklaring had ze verteld dat ze de feiten pleegde ‘na een slechte droom’.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer