5 Bianca Ghijs met zoontje Lander vlak na het ongeval, en Lander vandaag.
Mathias Mariën Bianca Ghijs met zoontje Lander vlak na het ongeval, en Lander vandaag.

Exclusief voor abonnees

Zes maanden nadat Lander (3) zware brandwonden opliep in refter, is kleuter helemaal hersteld en klaar voor nieuw schooljaar

Zes maanden nadat hij zwaar verbrand raakte bij een ongeval in de refter, maakt Lander (3) zich op voor een nieuw schooljaar. Het jongetje uit Blankenberge lag een week in het ziekenhuis en liep brandwonden op in het gezicht, de handen, buik en de rug. Na een lange revalidatie is het ergste eindelijk achter de rug. “Uiterlijk kan je niks meer zien van het ongeval. Het is een enorme opluchting dat hij er geen littekens aan zal overhouden. Al zie ik de beelden wel nog vaak voor me”, zegt mama Bianca Ghijs.

Het blijft voor eeuwig een verschrikkelijke herinnering, die bewuste 8 februari. De ouders van Lander (3), Diëgo (3) en Max (3) kregen rond het middaguur het telefoontje dat geen enkele ouder wil krijgen. “Er is een ongeval gebeurd in de refter. Jullie zoontje is naar het ziekenhuis gebracht”, klonk het. Op dat moment waren de hulpdiensten al massaal ter plaatse gesneld richting D’oefenschool in Blankenberge. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. De drie jongetjes uit de eerste kleuterklas speelden bij de mobiele buffetkar en gingen plots aan de stalen buizen hangen waar de plateaus op moeten staan. De kar wankelde. De juf die achter het wagentje stond, probeerde ze nog tevergeefs recht te houden. Het gloeiend hete water van de bain-marie en het eten vielen over de kleutertjes.

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Hij ziet er nog beduusd uit na zijn herstelling....hopelijk goed begin schooljaar.

  • Juliette Francois

    Ik hoop dat ze alle 3 goed hersteld zijn en een fijn schooljaar gaan beleven.

Lees meer