5 Bianca Ghijs met zoontje Lander vlak na het ongeval, en Lander vandaag.
Mathias Mariën Bianca Ghijs met zoontje Lander vlak na het ongeval, en Lander vandaag.

Exclusief voor abonnees

Zes maanden nadat Lander (3) zware brandwonden opliep in refter, is kleuter helemaal hersteld en klaar voor nieuw schooljaar

Zes maanden nadat hij zwaar verbrand raakte bij een ongeval in de refter, maakt Lander (3) zich op voor een nieuw schooljaar. Het jongetje uit Blankenberge lag een week in het ziekenhuis en liep brandwonden op in het gezicht, de handen, buik en de rug. Na een lange revalidatie is het ergste eindelijk achter de rug. “Uiterlijk kan je niks meer zien van het ongeval. Het is een enorme opluchting dat hij er geen littekens aan zal overhouden. Al zie ik de beelden wel nog vaak voor me”, zegt mama Bianca Ghijs.

Het blijft voor eeuwig een verschrikkelijke herinnering, die bewuste 8 februari. De ouders van Lander (3), Diëgo (3) en Max (3) kregen rond het middaguur het telefoontje dat geen enkele ouder wil krijgen. “Er is een ongeval gebeurd in de refter. Jullie zoontje is naar het ziekenhuis gebracht”, klonk het. Op dat moment waren de hulpdiensten al massaal ter plaatse gesneld richting D’oefenschool in Blankenberge. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was. De drie jongetjes uit de eerste kleuterklas speelden bij de mobiele buffetkar en gingen plots aan de stalen buizen hangen waar de plateaus op moeten staan. De kar wankelde. De juf die achter het wagentje stond, probeerde ze nog tevergeefs recht te houden. Het gloeiend hete water van de bain-marie en het eten vielen over de kleutertjes.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Hij ziet er nog beduusd uit na zijn herstelling....hopelijk goed begin schooljaar.

  • Juliette Francois

    Ik hoop dat ze alle 3 goed hersteld zijn en een fijn schooljaar gaan beleven.

Lees meer