Themabeeld
Thinkstock Themabeeld

Vrouw steekt man neer nadat ze hem verdenkt van ontrouw: “Onze relatie is nu beter dan ooit”

Een 37-jarige vrouw uit Bocholt riskeert een celstraf van 18 maanden, omdat ze haar man in september vorig jaar neerstak met een mes. Dat gebeurde nadat ze in zijn gsm berichten vond die wezen op bedrog. “Als ik gedronken heb, word ik een ander mens. Ik heb er heel veel spijt van”, bekende V. voor de strafrechter in Tongeren. Twee weken na de messteek pikte het koppel hun relatie terug op. “Die is nu beter dan ooit.”

Op 30 september 2018 werd de politie opgeroepen nadat V. haar partner in hun woning had neergestoken met een mes. Toen ze de vrouw wilden meenemen, sloeg en stampte ze wild om zich heen. “Ze had meer gedronken dan 100.000 man”, klonk de verklaring. S. zelf weet niet meer wat er die dag precies gebeurde, wel wat de aanleiding was. “Ik was er zeker van dat hij mij aan het bedriegen was nadat ik die berichten in zijn gsm had gelezen. Ik ben daarna op café veel beginnen te drinken en toen we thuiskwamen, is een zware discussie uit de hand gelopen.” V. nam een keukenmes. Om zichzelf te verwonden, beschreef ze nog. Haar partner moest geraakt zijn toen hij het mes van haar wilde afnemen.

Klaplong

“Hier is geen sprake van een ongeval”, weerlegde de aanklager haar verhaal. “Het slachtoffer had een steekletsel onder het sleutelbeen. De ribbenkast werd gepenetreerd met een klaplong tot gevolg. Een reële kans op een levensbedreigende verwonding.” Het slachtoffer was een maand werkonbekwaam. Omdat V. zich inmiddels liet begeleiden voor haar alcoholverslaving en haar leven een positieve wending gaf, is het mogelijk dat de celstraf met uitstel onder voorwaarden wordt opgelegd.

Onweerstaanbare dwang

De advocaat van V. ging nog een stap verder en pleitte dat de vrouw die dag handelde onder onweerstaanbare dwang. “Na het verlies van haar moeder en haar drie weken oude kindje, heeft ze naar de alcohol gegrepen. Maar ze heeft het mes genomen om zichzelf te verminken. Ze heeft zeker niet de intentie gehad om haar partner te verwonden. Hun relatie is nu beter dan ooit. Zij beseft nu dat het beter is om dingen te bespreken als er strubbelingen zijn. En de drang naar alcohol is er niet meer.”

De partner van V. kwam samen met haar naar de strafrechtbank maar stelde zich geen burgerlijke partij. Vonnis volgt op 21 oktober.

Lees meer