De gemeente Boechout rolde de groene loper uit voor de elektrische deelauto's van Partago.
Benoit De Freine De gemeente Boechout rolde de groene loper uit voor de elektrische deelauto's van Partago.

Boechout verwelkomt eerste elektrische deelwagen

De gemeente Boechout heeft de allereerste elektrische deelwagen op haar grondgebied ontvangen. Daarvoor werd symbolisch de groene loper uitgerold. Onder meer burgemeester Koen T’Sijen tekende present. Vanaf nu kan iedereen die zich inschrijft, gebruik maken van de wagen. 

 Anders dan in een klassiek bedrijf, zijn de gebruikers zelf eigenaar van het bedrijf. Je betaalt 500 euro voor twee aandelen. Die gelden als waarborg voor de wagen en leveren je een stem op tijdens de algemene vergadering. “Wil je na twee jaar stoppen, dan krijg je dat geld terug”, aldus Jenneke.

De auto’s staan 24 uur op 7 klaar voor gebruik. Met je smartphone reserveer je een auto en open je de deuren. Als gebruiker kan je kiezen tussen een abonnementsformule of een prepaid formule waarbij je een aantal kilometers krijgt die je kan opgebruiken.

Meer info vind je op www.partago.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer