Fred Entbrouxk.
Foto Laenen Fred Entbrouxk.

Fred Entbrouxk stapt na 42 jaar uit de politiek

Voormalig Boechouts burgemeester Fred Entbrouxk (N-VA) neemt afscheid van de politiek. Hij zat gedurende 42 jaar onafgebroken in de gemeenteraad waaronder tien jaar als burgervader.

Tijdens de gemeenteraad van juni kondigde Entbrouxk zijn afscheid aan. Bij de volgende raad in september wordt hij vervangen door Peter Van Hoof. Zijn politiek pensioen komt nu gelijk met zijn professioneel pensioen.


"Ik wil de fakkel doorgeven en plaats maken voor verjonging in de fractie en de gemeenteraad. Uiteraard blijf ik steunend lid van N-VA", verklaart Entbrouxk, die achtereenvolgens zetelde voor VU, Team Boechout-Vremde en N-VA.


Hij belandde op 10 april 1972 in de gemeenteraad. Vijf jaar later werd hij voor de eerste maal schepen om tussen 1985 en 1995 burgemeester te worden. Entbrouxk maakte 24 jaar deel uit van het schepencollege. "Ik denk dat ik kan terugblikken op een mooie periode. Het meest boeiende is natuurlijk wanneer je mee beleid kan voeren. Het contact met de mensen vond ik echt aangenaam. Het ontvangen van huwelijksjubilarissen of huwelijken doen, was heel fijn. Maar er kruipt heel veel energie en tijd in. Als je dat er niet voor over hebt, begin je er beter niet aan."


Tijdens de gemeenteraad werden een aantal zaken aangehaald die onder het beleid van Entbrouxk ontstonden. "Er was de aankoop van de Bunderkes en de renovatie van de hoeve, straten als de Heuvelstraat en de Jan Frans Willemsstraat werden heraangelegd en ik zorgde mee voor de start van het gemeentelijk kleuteronderwijs", haalt hij enkele van zijn verwezenlijkingen aan.


Voor de Boechoutse politiek heeft hij nog een gouden tip. "Je kan nooit voor iedereen goed doen. Maar als je een plan hebt dat voldoende gedragen wordt, ga er dan voor. Werk het uit ondanks tegenkantingen want anders gebeurt er niets", besluit Fred Entbrouxk, die voorgedragen zal worden tot ere-burgemeester. (FSL)

Lees meer