De medewerkers in hun vernieuwde diabetesafdeling.
Foto Legreve De medewerkers in hun vernieuwde diabetesafdeling.

Imelda verhoogt comfort

ZIEKENHUIS CENTRALISEERT EN MODERNISEERT DIENSTEN

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden zit volop in de verbouwingen. Een aantal diensten worden gecentraliseerd en krijgen een nieuwe modernere look. "Patiënten hoeven niet langer op drie locaties in het ziekenhuis te zijn, en wij kunnen efficiënter werken", klinkt het bij het personeel.

Alle verblijfseenheden en enkele afdelingen, waaronder de personeelsdienst, diabetes en IT, werden ondertussen al gerenoveerd. Met de verbouwingswerken richt het ziekenhuis zich op het comfort van de patiënt én het personeel. "Bij de verbouwingen is getracht om het verblijf voor de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Er is gekozen voor een huiselijk karakter met een hedendaagse inrichting", zegt Stefaan Claeys, facilitair directeur van Imelda.


"Op de verblijfsafdeling heeft nu elke kamer internet, een kluisje en een ijskast. Er is ook voor een groter aantal eenpersoonskamers gezorgd, 13 per afdeling van 25. Kamers voor vier personen zijn verleden tijd."

Centrale administratie

De voorbije maanden werden er ook een aantal administratieve diensten en directie gecentraliseerd in één gebouw. "Hierdoor kwam er behoorlijk wat plaats vrij en konden we bepaalde afdelingen, die voordien verspreid samen op de campus, samen brengen op één locatie. Dat maakt het voor zowel de patiënt als het personeelslid een stuk makkelijker."


Voor het einde van het jaar hoopt Imelda klaar te zijn met haar kraamafdeling, de technische dienst, de internaatkamers en haar afdeling mond, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA). Het totale kostenplaatje bedraagt zo'n 4,5 miljoen euro. "Na 17 jaar is onze kraamafdeling aan een facelift toe. Zeven kamers worden op dit moment verbouwd en eind juli nemen de eerste moeders hun intrek", weet Claeys. "Net als de volledige technische dienst zullen ook onze internaatkamers vernieuwd worden, en in afwachting van de overheidssubsidie voor de nieuwbouw, wordt MKA uitgebreid met twee nieuwe consultatieruimtes. We blijven dus niet stilzitten en de komende jaren zal er nog geïnvesteerd worden in een verdere optimalisatie van onze infrastructuur."


Gisteren openden de gerenoveerde diensten hun deuren voor alle Imeldacollega's. De medewerkers konden met een hapje en een drankje de vernieuwde lokalen komen aanschouwen. "Soms zaten we op één dag aan vier verschillende computers, maar nu zitten we gecentraliseerd op één route. Dat de inrichting is aangepast aan onze wensen, maakt het werken op onze nieuwe plek natuurlijk extra aangenaam", aldus Els Heyde, hoofdverpleegkundige diabeteszorg.

Lees meer