Imeldaziekenhuis

Opname van chronische darmpatiënten een derde korter dankzij systeem om online medicijnen te bestellen

De kliniek voor inflammatoire darmziekten (IBD) van het Imeldaziekenhuis presenteert dit weekend haar systeem om online medicatie te bestellen op het Belgisch congres voor maag- en darmziekten. Sinds de invoering in juni 2018 duurt de opname van IBD-patiënten in het dagziekenhuis 34 procent korter.

“Om de impact op het leven van de patiënten te beperken, heeft de IBD-kliniek samen met de IT-dienst een systeem ontwikkeld om de toediening van infuustherapie zo vlot mogelijk te laten verlopen. De patiënt moet zich eerst registreren via het online afsprakensysteem van het ziekenhuis, één dag voor een gepland bezoek ontvangt hij een automatische e-mail. Via dit systeem wordt de toestand van de patiënt geëvalueerd vanop afstand door de specialist-verpleegkundige en de arts. Indien er zich geen problemen stellen, kan de medicatie besteld worden en klaargemaakt. Het infuus kan de dag nadien dan direct worden toegediend op het dagziekenhuis, zonder bijkomende vertraging”, deelt het ziekenhuis mee.

In de lente wordt het systeem ook voorgesteld op het Europees congres te Kopenhagen en het mondiaal congres in het Amerikaanse San Diego. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer