2 Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.
Ben Conaerts Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.

Absurde taferelen: Leopold (63) neemt elektriciteit af uit appartement op vierde verdieping om scooter op te laden

Het gebrek aan oplaadpunten voor elektrische scooters in Boom leidt tot opmerkelijke situaties. Leopold Noots, die dinsdag al zijn beklag deed in deze krant, heeft er nu niet beter op gevonden dan voor zijn scooter elektriciteit af te nemen uit zijn eigen appartement op de vierde verdieping.

In de sociale appartementen in de Antwerpsestraat speelt zich dezer dagen een absurd tafereel af. Om zijn elektrische scooter op te laden, maakt Leopold gebruik van een meterslange kabel die vanuit zijn appartement op de vierde verdieping buiten naar de scooter loopt. Allerminst een ideale situatie, maar volgens Leopold en zijn mantelzorgster Tamara Boey is het op dit moment de enige oplossing.

Eerder had sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek voorgesteld om de scooter te stallen in de ondergrondse parking aan de sociale woningen in de Elzenstraat. Daar zou het voertuig veilig staan en over een oplaadpunt beschikken. De gevraagde waarborg van 100 euro was een hoge drempel voor Leopold, maar hij slaagde er alsnog in het geld bij elkaar te krijgen. Alleen trok Goed Wonen Rupelstreek het voorstel weer in, toen bleek dat Leopold nog met achterstallige betalingen zat.

2 Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.
Ben Conaerts Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.

Frank Maeremans, directeur van Goed Wonen Rupelstreek, wil wegens privacyredenen niet ingaan op de financiële kant van het verhaal, maar zegt wel bereid te zijn om mee te denken aan een oplossing. “We zitten donderdag samen met de betrokkenen en hopelijk kunnen we er samen uit komen.”

Intussen wordt er volgens Maeremans ook gewerkt aan een structurele oplossing voor het gebrek aan oplaadpunten. “Begin volgend jaar zullen er omgevingswerken worden uitgevoerd aan de appartementen in de Antwerpsestraat. We gaan kijken of we dan ook de garages minder steil kunnen maken en daar oplaadpunten voor scooters kunnen voorzien.”

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jorick Lefever

    Al die eletrische auto's trekt op niets wat gaje doen met al die batterijen die na x tijd moeten vervangen worden

  • Theo Van Hoof

    Jij wil dat een E-auto in een garage wordt opgeladen Sjonny Martero? Dat mag je doen in jou huis. Liefst niet in de keldergarage van mijn appartement. Er zullen er nog meer in brand geraken dan je lief is. Als iedereen elektrisch rijd, ga dan eens kijken in een stad waar honderden kabels over het voetpad zullen liggen.

Lees meer