3 Leentje Caremans en Wim Van Rymenant aan het Domaine de L'étang.
RV Leentje Caremans en Wim Van Rymenant aan het Domaine de L'étang.

Bomenaars starten B&B in Frankrijk: “Nieuw hoofdstuk in ons leven”

Na 2,5 jaar stevig werken is het zo ver: Wim Van Rymenant (51) en Leentje Caremans (55) openen dit weekend hun B&B in de Franse Bourgognestreek. Het Boomse koppel heeft er een oude boerderij omgetoverd tot een gezellig vakantieoord.

Na een carrière in het onderwijs beslisten Wim Van Rymenant en Leentje Caremans eind 2016 om hun droom te volgen richting Frankrijk. In het Franse dorpje Issy-l’Evêque, ergens in het zuiden van de Bourgognestreek, kochten ze een oude boerderij die ze wilden omvormen tot een gezellig vakantieoord. Nu, na 2,5 jaar, is de droom werkelijkheid geworden: Domaine de L’étang, een mix van vakantiehuisjes – zogeheten ‘gîtes’ – en B&B, ontvangt volgende week zijn eerste gasten.

“We openen met één gîte voor twee tot vier personen en één kamer voor twee personen. De tweede gîte, een voor vier tot zes personen, werken we in een latere fase af. We hopen die klaar te hebben tegen 2020”, vertelt Wim, die zich in tegenstelling tot Leentje nog niet definitief in Frankrijk heeft gevestigd. “Ik werk dit schooljaar halftijds en pendel heen en weer in de vakanties. Ik woon momenteel in Klein-Willebroek, op een keigezellige studio.”

De boerderij die we kochten, heeft meer dan veertig jaar leeggestaan. We hebben het gebouw volledig gestript en gerenoveerd

Wim Van Rymenant
3 Wim en Leentje hebben de oude boerderij opgeknapt tot een gezellig vakantieoord.
RV Wim en Leentje hebben de oude boerderij opgeknapt tot een gezellig vakantieoord.

Veertig jaar leeggestaan

Het Domaine de L’étang ziet er ronduit prachtig uit: een authentieke rustplek te midden van de natuur, vlak bij een vijver van 5.000 vierkante meter groot. Maar vergis je niet: er is flink wat werk ingekropen om tot dit resultaat te komen. “De boerderij die we kochten, heeft meer dan veertig jaar leeggestaan”, zegt Wim. “We hebben het gebouw volledig gestript en gerenoveerd. Alle ramen en deuren werden nieuw gestoken, de binnen- en buitengevel werd uitgekapt en terug gevoegd en er werd groot houten terras aangelegd. Het merendeel van het werk hebben we voor eigen rekening genomen, in samenwerking met plaatselijke firma’s en mensen. Al hebben we ook regelmatig hulp gekregen van familieleden en vrienden.”

Naambekendheid

De eerste boekingen stromen intussen vlot binnen: in augustus is het Domaine de L’étang reeds voor drie vierde bezet. Ook voor september en oktober zijn er al enkele reservaties. “Nochtans hebben we voorlopig enkel via Facebook promotie gemaakt”, zeggen Wim en Leentje. “De komende weken gaan we enkele B&B-websites aanschrijven om nog wat extra naambekendheid te krijgen. We zijn dolblij dat we aan ons nieuwe hoofdstuk hier in Frankrijk kunnen beginnen.”

Alle info is te vinden op de website www.domainedeletang.eu.

3 Wim en Leentje hebben de oude boerderij opgeknapt tot een gezellig vakantieoord.
RV Wim en Leentje hebben de oude boerderij opgeknapt tot een gezellig vakantieoord.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer