De gemeente gaat pleegzorg promoten.
De gemeente gaat pleegzorg promoten.

Gemeente gaat pleegzorg promoten

Boom wordt een zogenaamde ‘Pleegzorggemeente’. Dat betekent dat de gemeente zich engageert om pleegzorg te promoten.

Pleegzorg Provincie Antwerpen heeft een oproep gelanceerd naar alle gemeentes om een Pleegzorggemeente te worden. De gemeenteraad had daar wel oor naar en ondertekende dan ook het charter Pleegzorggemeente. “We zullen dus als lokaal bestuur een langdurige samenwerking met Pleegzorg Provincie Antwerpen aangaan”, zegt schepen van Gezinsbeleid Abdel El-Hajoutti (CD&V). “We engageren ons om pleegzorg te promoten en het kindvriendelijke beleid van Boom in de verf te zetten. Concreet zal Boom samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen acties plannen om inwoners van Boom te sensibiliseren over pleegzorg, nieuwe kandidaat- pleeggezinnen aanspreken en bestaande pleegkinderen, pleeggasten en pleeggezinnen ondersteunen.

Momenteel wonen er in Boom 24 pleeggezinnen die samen 33 pleegkinderen en -gasten opvangen. Zij zorgen voor het kind wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin, anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Twee op drie aanvragen voor een pleeggezin kunnen niet beantwoord worden omdat er te weinig pleeggezinnen zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer