De Octopuspalen zijn een vertrouwd symbool in de buurt van scholen.
Foto Claudia Van den Houte De Octopuspalen zijn een vertrouwd symbool in de buurt van scholen.

Gemeente tekent in op Octopusplan voor veiligere schoolomgevingen

Het gemeentebestuur van Boom heeft beslist om in te tekenen op het Octopusplan. Dat is een plan om schoolomgevingen veiliger te maken, scholen ecologischer te laten werken en de gezondheid van de kinderen te verbeteren.

“Het Octopusplan heeft dankzij de jarenlange samenwerking met het Verkeerspedagogisch Instituut, meer dan 40 jaar ervaring op het vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie”, zegt schepen van Mobiliteit Abdel El-Hajoutti (CD&V). “Door lid te worden, engageren we ons om de lidmaatschapsbijdragen van de Octopusscholen op het grondgebied over te nemen. Scholen krijgen zo de kans om zich gratis aan te sluiten bij het Octopusplan. We geven hiermee een sterk signaal naar scholen, ouders, inwoners en andere gemeenten dat we belang hechten aan veilige en gezonde scholen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer