Floris Bosteels en Roxanna Van den Heuvel.
De Freine Floris Bosteels en Roxanna Van den Heuvel.

Jongeren openen eind deze maand nieuw jeugdhuis

De Boomse jongeren krijgen mogelijk al eind deze maand een nieuw jeugdhuis. Dat gaat komen in de kelder van zaal Palace. Opvallend, want er wordt ook al een jeugdhuis voorzien in de Sint-Annakapel. "We kunnen perfect complementair zijn", klinkt het.

Een achttal vrienden uit de streek zijn bezig met het opstarten van een nieuw jeugdhuis in Boom. Daarvoor willen ze gebruikmaken van de kelder van zaal Palace in de Groene Hofstraat. Het initiatief staat los van de vzw 't Sfeer, die een jeugdhuis plant in de Sint-Annakapel in de Kapelstraat. "We hebben met de mensen van 't Sfeer samengezeten", zegt Floris Bosteels, een van de initiatiefnemers. "Maar het zal nog zeker één à twee jaar duren vooraleer het jeugdhuis daar kan opengaan. We willen daar niet op wachten. De vraag is er nu al."

Schappelijke prijzen

Het grote voordeel van de locatie in zaal Palace is dat het jeugdhuis op korte termijn de deuren kan openen. "Er moesten de afgelopen weken wel enkele verbouwingswerken worden uitgevoerd, maar we verwachten dat we eind maart klaar zijn. Een ander voordeel is dat we in het centrum van Boom zitten, vlak bij enkele middelbare scholen en dus vlak bij onze doelgroep."


Het jeugdhuis, dat vooralsnog geen naam heeft, wil zich richten tot jongeren tussen de 15 en de 25 jaar. "Het moet een plaats worden waar zij kunnen genieten van een drankje aan schappelijke prijzen en kunnen studeren voor de examens. We willen jongeren ook de kans geven zichzelf te ontplooien, bijvoorbeeld door culturele uitstappen aan te bieden", klinkt het.


Wat er zal gebeuren eens het jeugdhuis in de Sint-Annakapel opent, is nog koffiedik kijken. Maar volgens Floris zouden de twee Boomse jeugdhuizen perfect naast elkaar kunnen bestaan. "Er zijn erg veel jongeren in Boom. Waarom zou er hier dan geen plaats zijn voor twee jeugdhuizen? Ik denk dat we perfect complementair kunnen zijn." Jongeren die mee hun schouders onder het jeugdhuis willen zetten, mogen steeds contact opnemen via jeugdhuisboom@gmail.com. (BCOR)

Lees meer