Joel Hoylaerts / Photo News

Nog twee festivalgangers Tomorrowland op afdeling intensieve zorgen

In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen werd afgelopen nacht opnieuw een Tomorrowland-bezoeker binnengebracht op de afdeling intensieve zorgen. Daar ligt sinds vrijdagavond ook een andere festivalganger.

In totaal lagen er vanavond nog vijf bezoekers van Tomorrowland in het UZA, van wie dus twee op de afdeling intensieve zorgen. Ze liggen daar volgens woordvoerder Evita Bonné om “uiteenlopende redenen”. Meer details over hun toestand worden niet vrijgegeven.

Intussen is er ook een balans van vier dagen festival opgemaakt. Volgens de laatste cijfers hadden zowat 5.000 mensen verzorging nodig. Dat ging dan om bijvoorbeeld schaafwonden of andere lichte verwondingen. “Het aantal interventies ligt net iets hoger dan vorig jaar, want meer mensen hebben een enkel omgeslagen. Dat is het gevolg van het ideale festivalweer: de mensen dansen meer dus hebben ze ook meer kans op letsels, dan wanneer ze bijvoorbeeld door de hitte meer in de schaduw gaan zitten”, aldus Beems.

Zo’n vijftig mensen moesten naar het ziekenhuis met zwaardere verwondingen, zoals breuken. Tachtig tot negentig procent van de afvoeringen gebeuren om extra controles te laten uitvoeren.

Drugs

Eén festivalganger, een 27-jarige man uit India, overleed. Het parket van Antwerpen bevestigde zondagochtend dat de doodsoorzaak wellicht drugsgerelateerd is. Eerder klonk het al dat Tomorrowland ondertussen blijft inzetten op het sensibiliseren en informeren rond drugs. “We gaan blijven inzetten op sensibiliseren en informeren van de festivalgangers. We gaan ze blijven oproepen om voor zichzelf en voor hun vrienden te zorgen en waarschuwen dat drugs onveilig zijn”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “We hebben eigenlijk al elk jaar zo gecommuniceerd en we gaan erop blijven hameren, omdat we geloven dat het steeds harder gaat binnenkomen als we op dat nageltje blijven kloppen.”

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thomas Doornbos

    Ik ben zo'n 7 jaar als fotograaf betrokken bij zowel kleinere als meerdaagse megafestivals. Op zo'n weekend draai ik 20 uur per dag en heb nog nooit gebruikt. Ook als ik zelf feest drink ik red bull en slik ik niks, gaat prima. Voor de drugs, de meeste problemen komen van toeristen die een andere drugs/festival cultuur in hun thuisland hebben. 5 jaar in Amsterdam gewoon en het is normaal dat mensen 'iets' bebruiken maar het gebeurt met mate. Ik heb niks tegen drugs en neem TML niks kwalijk.

  • Johan De Clercq

    Lege regentonnen van 600 liter om het spul af te geven aan de ingang..... Werkt blijkbaar niet.....

Lees meer