De site van Emabb.
RV De site van Emabb.

Vzw Emabb zet Rupelrivier in de kijker

Zondag 16 juni wordt een drukke dag voor de vzw Emabb. De vzw heeft een programma uitgewerkt in het teken van de Rupelrivier.

Om 10 en 14 uur wordt aan ’t Baksteentje vertrokken voor een wandeling doorheen het dorpsgezicht Noeveren aan ‘den oever van de Rupel’. Om 11.30 en 16 uur wordt er een lezing gegeven over de Rupel als transportweg voor de steenbakkerijen. Daarbij wordt het belang toegelicht van het watertransport bij de ontwikkeling van de steenbakkerijen in de Rupelstreek. Om 13 uur staat er ook een lezing op het programma van Bob De Bruycker, die het verhaal komt schetsen van de rederij van zijn vader. Van 10 tot 17 uur kan je ten slotte doorlopend een tentoonstelling gaan bezichtigen over het transport op het water. De toegang is gratis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer