2 De katten hijgden zwaar nadat ze uit de dozen werden bevrijd.
Dierenbescherming Mechelen De katten hijgden zwaar nadat ze uit de dozen werden bevrijd.

“Zo vervoer je katten niet!” Verhuis in kartonnen doos wordt katten bijna fataal

Dierenbescherming Mechelen heeft baasjes op sociale media opgeroepen om op te letten wanneer ze hun dieren vervoeren. Dat nadat twee katten werden binnengebracht in kartonnen dozen. “Zo vervoer je katten niet!”

Een man bracht de katten binnen omdat het baasje er niet goed voor zorgde. Dat met de beste bedoelingen, maar hij pakte het wel helemaal verkeerd aan. De katten zaten in dichtgeplakte kartonnen dozen zonder luchtgaten.

“Hij was naar zijn zeggen maar vijf minuten onderweg geweest, maar de katten waren volledig oververhit. De katten waren heel hard aan het hijgen”, vertelt kattenverantwoordelijke Tessa Mertens. De dieren kregen meteen te drinken, hun pootjes werden een beetje nat gemaakt. In hun hok kregen ze een natte handdoek, waar ze meteen op gingen liggen.

“De man heeft zich achteraf geëxcuseerd. Hij wist niet beter. Vandaar dat we een oproep hebben verspreid om herhaling te voorkomen. Een doos is niet oké om een kat te vervoeren en zeker niet bij deze temperaturen. Bij ons kunnen ze altijd transportbakjes komen halen.”

Ook Mechels schepen van Dierenwelzijn Koen Anciaux verspreidde een oproep tot extra waakzaamheid. “Met dit aanhoudende zomerweer roepen we mensen op om niet alleen extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, maar ook alle huis- en weidedieren.”

2 Dierenbescherming Mechelen waarschuwt baasjes geen katten te vervoeren in afgesloten kartonnen dozen en al zeker niet bij deze hitte.
Dierenbescherming Mechelen Dierenbescherming Mechelen waarschuwt baasjes geen katten te vervoeren in afgesloten kartonnen dozen en al zeker niet bij deze hitte.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer