Vijf jaar geleden viel er nog een dodelijk slachtoffer te betreuren op de Kallebeekstraat bij een dodehoekongeval met een tractor.
Vertommen Vijf jaar geleden viel er nog een dodelijk slachtoffer te betreuren op de Kallebeekstraat bij een dodehoekongeval met een tractor.

Bochten Kallebeekstraat en Heihoekweg worden groter

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start tussen 15 en 20 mei met de aanpassing van de bochten van de Kallebeekstraat en de Heihoekweg met de gewestweg Leuven-Mechelen (N26). 

Voor vrachtwagens en personenwagens met een aanhanger is het moeilijk indraaien op beide straten die aansluiten op de Leuvensesteenweg. Daarom verbreedt het AWV de bochten van beide gemeentewegen die aansluiten met de gewestweg N26. Na de aanpassingen van de bochten wordt de aansluiting ook opnieuw geasfalteerd en wordt er nieuwe markering geplaatst. Elke uitvoering neemt ongeveer vijf dagen in beslag. 

Beide straten worden gedeeltelijk (Kallebeekstraat) of volledig (Heihoekweg) afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de N26. AWV verwacht hier een tiental dagen “aanzienlijke verkeershinder” voor doorgaand en lokaal verkeer. Tijdens de werken aan de Kallebeekstraat kan het verkeer via versmalde rijstroken en snelheidsbeperking doorrijden. Enkel tijdens de asfalteringswerken wordt het kruispunt Leuvensesteenweg met Kallebeekstraat afgesloten en geldt er een omleiding voor het verkeer komende van de Kallebeekstraat richting Leuvensesteenweg via de Heikestraat en Audenhovenlaan. 

Omdat de Heihoekweg te smal is om tijdens de werken het verkeer veilig door te laten, wordt deze straat volledig afgesloten en geldt de omleiding via de Stationsstraat en de Kwaenijkstraat tijdens de volledig duur van de werken. Omdat het asfalt moet afkoelen is het mogelijk dat sommige woningen tijdelijk met de wagen moeilijk bereikbaar zullen zijn. Het is al langer geweten dat auto’s of vrachtwagens met aanhanger er moeilijk kunnen indraaien. In april 2014 stierf een 17-jarig meisje op de Kallebeekstraat bij een dodehoekongeval. Zij zat achterop een bromfiets toen ze gegrepen werden door een tractor met aanhangwagen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer