Baert Marc

Opa schept in chatgroep op over misbruik kleindochter

Een 62-jarige man uit Boortmeerbeek riskeert een gevangenisstraf van 8 jaar omdat hij zijn 18 maanden oude kleindochter heeft aangerand. De man schepte op over het misbruik in een besloten chatgroep. Ook maakt en deelde hij naaktfoto’s van zijn kleindochters en zijn nichtje.

Het gerecht kwam de zestiger op het spoor toen buitenlandse politiediensten melding maakten van een Belg die kinderpornografische foto’s en filmpjes verspreidde. In totaal zijn er 89 files bekend die hij uitwisselde. Bovendien meldde hij in die chatgesprekken ook dat hij seksuele contacten had met zijn kleindochters. Het onderzoek leidde naar de 62-jarige Michel M., die toen in Grimbergen woonde, en bij een huiszoeking in zijn woning namen de speurders een hoop computermateriaal in beslag. 

Gruwelijke details

Uit de analyse van het materiaal bleek dat de man naaktfoto’s van zijn kleindochters en nichtje had gemaakt en gedeeld, maar ook dat hij in gesprekken via Skype gedetailleerd uit de doeken had gedaan hoe hij seksuele contacten had met zijn kleindochters, en dan vooral met het jongste kind, een meisje van 18 maanden oud. “De bewoordingen in deze gesprekken zijn duidelijk. Hij zegt er letterlijk dat hij het 18 maanden oude kind misbruikte en beschrijft tot in de gruwelijkste details wat hij ermee deed”, aldus de burgerlijke partij. 

Ook volgens het parket is er duidelijk sprake van verkrachting. De verdediging ontkent dit. “Veel van die gesprekken zijn fantasieën, er is geen enkel bewijs dat er een penetratie heeft plaatsgevonden”, aldus zijn advocaten Boris Reynaerts e Cécile Kenis. De verdediging vond de gevangenisstraf van 8 jaar die het parket vorderde, dan ook buiten proportie en pleitte voor een gevangenisstraf met probatie-uitstel. Uitspraak op 24 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer