De cannabisplantage werd ontmanteld door de politiezone van het kanton Borgloon.
Toon Royackers De cannabisplantage werd ontmanteld door de politiezone van het kanton Borgloon.

Cannabisplantage ontdekt in centrum van Borgloon

De politie heeft deze week een cannabisplantage met 307 planten ontdekt in een woning in het centrum van Borgloon. De bewoners, een 54-jarige vrouw en een 45-jarige man, vielen door de mand tijdens een huiszoeking. 

Hun zolderruimte hadden ze opgedeeld in een technische ruimte met de elektrische installatie en twee kweekruimten voor de cannabis. In totaal stonden daar 307 oogstrijpe cannabisplanten onder de lampen. De elektriciteit om de plantage draaiende te houden, werd illegaal afgetakt in de kelder. Politiediensten en leden van de technische dienst van de stad Borgloon kwamen de planten, de gebruikte materialen en de elektrische installatie opruimen en vernietigen. De twee verdachten werden meegenomen voor verhoor. Zij zullen zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. De politie onderzoekt of het duo nog eerdere oogsten gedaan heeft op de zolder.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer