Schepen Jo Feytons (Open Vld) steekt de eerste spade in de grond voor de nieuwbouw van de technische dienst van Borgloon
RV Schepen Jo Feytons (Open Vld) steekt de eerste spade in de grond voor de nieuwbouw van de technische dienst van Borgloon

Eerste spadesteek voor nieuwbouw technische dienst gegeven

Op de KMO-zone Kernielerveld is de eerste spadesteek voor de nieuwbouw van de technische dienst van Borgloon gegeven. Tegen 2020 zal hier een nieuwe, moderne loods met ateliers en burelen verrijzen, voorzien van alle nodige ruimte om materialen en machines te stallen. Daarnaast komt er ook een zoutloods met pekelinstallatie voor winterbestrijding. De bouwwerken zullen zo’n 2,2 miljoen euro kosten. De definitieve verhuis van de technische dienst staat gepland voor juni 2020.

Burgemeester Eric Awouters en schepen van infrastructuur Jo Feytons staken samen met aannemer Louwet Constructions en de architecten van Architectengroep PSK de eerste spade in de grond en gaven hiermee het startschot voor de bouw van de nieuwe technische dienst. De huidige ateliers zijn gevestigd aan de Ervaertstraat, grenzend aan de site van de Stroopfabriek en het Stationsplein. Het achterste gedeelte van het Stationsplein wordt momenteel nog gebruikt als opslagruimte voor de technische dienst. “Eind dit jaar wordt het Stationsplein echter opgewaardeerd en heringericht in functie van het pas geopende toeristisch onthaal en het Fruitbelevingscentrum in de Stroopfabriek. De oude gebouwen van de technische dienst zullen dan ook een nieuwe invulling krijgen. Onder andere de fietsen voor het toeristisch fietsverhuur zullen hier gestald worden en ook de Loonse Wijnluyden zullen een gedeelte als opslagruimte kunnen gebruiken”, zegt burgemeester Eric Awouters.

Kernielerveld

Een nieuwe locatie voor de technische dienst is dus noodzakelijk. “De nieuwe loods zal op de KMO-zone Kernielerveld, tegenover veiling Bel’Orta, te vinden zijn. Op die manier blijft de technische dienst centraal gelegen in de gemeente en wordt de goede bereikbaarheid voor de inwoners van Borgloon gewaarborgd”, aldus schepen van infrastructuur Jo Feytons. Bij het ontwerp van de nieuwbouw is ook aandacht besteed aan energiezuinigheid. Zo zullen er op het dak van de burelen bijvoorbeeld 70 zonnepanelen geplaatst worden met een totaal vermogen van 21 kWp. Deze installatie zal ongeveer 80% van het jaarlijkse stroomverbruik voor de nieuwbouw van de technische dienst opleveren. Daarnaast zal alle verlichting uit sensorgestuurde led-verlichting bestaan, wat een besparing van 20% op het verbruik met zich meebrengt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer