Dinsdag werden er stabilisatieoefeningen voor de fijne motoriek georganiseerd
RV Dinsdag werden er stabilisatieoefeningen voor de fijne motoriek georganiseerd

Residentie Graethem focust op valpreventie tijdens opendeurdag

Afgelopen dinsdag zette Residentie Graethem haar deuren open. Bezoekers kregen de kans om het unieke woonproject te bezoeken, kennis te maken met woonassistenten, de diensten van assistentiewoningen te leren kennen en een kijkappartement te bezoeken. Er ging bijzondere aandacht uit naar de valpreventie.

“Valangst is voor ouderen één van de vele risicofactoren om te vallen. Afgelopen dinsdag vond de opendeurdag plaats in Residentie Graethem in Borgloon met focus op valpreventie. Die dag werden aangepaste activiteiten - vol evenwichts-, coördinatie- en stabilisatieoefeningen voor de fijne motoriek – georganiseerd, aangevuld met infosessies”, zegt Nathalie Van Rompu, Directeur Assist.

Zelfredzaamheid

“Wonen in een assistentiewoning is kiezen voor veilig, comfortabel en zelfstandig wonen. Assist biedt assistentiewoningen, huizen of appartementen, waar senioren en personen met een beperking met een voldoende zelfredzaamheid zelfstandig wonen en waar hulp wordt geboden bij een toenemende vraag naar zorg. Assist zet daarbij in op informatie en activiteiten. Daarin kaderen ook de opendeurdagen met activiteiten op maat tijdens de Week van de Valpreventie” besluit Van Rompu.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer