Vijf tips voor het weekend in Limburg

Erfgoeddag zet ambachten centraal

De jaarlijkse Erfggoeddag vindt deze zondag plaats. Over heel Vlaanderen zetten organisatoren ambacht en vakmanschap in de kijker. Zo kan je in het Hasseltse Jenevermuseum jouw eigen graanjenever maken of leert u in Villa Verbeelding bij over hoe illustratoren houtsnedes gebruiken in hun prentenboeken. Buiten Hasselt kan u onder meer een bezoek brengen aan steenbakkerij Wagemans in Hoeselt waar u alles leert over het productieproces van bakstenen. Voor een volledig overzicht van de activiteiten surf je naar www.erfggoeddag.be. 

5 Het jenevermuseum
Borgerhoff Het jenevermuseum

Brouwdag BKRK Bier

Met behulp van historische brouwmeesters kan je zondag in museumbrouwerij het Paenhuys historisch bier brouwen. De Bokrijkse brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden. Deze zondag ontdek je er onder meer hoe ze aan de slag gaan met het witbier uit Hoegaarden en een haverbier geïnspireerd op Bruegel.

5 Het openluchtmuseum van Bokrijk
Borgerhoff Het openluchtmuseum van Bokrijk

37ste Blaaskapellenfestival Kessenich

Maasgalmkapel organiseert dit weekend al voor de 37ste keer het jaarlijkse Blaaskapellenfestival in de sporthal van Kessenich. Omwille van het grote succes van de voorgaande jaren staat zaterdag de Tsjechische topkapel “GLORIA” voor de elfde maal op het programma. Gloria is “Europameister der Blasmusik” in de profklasse en dat bewezen ze al 10 jaar achter elkaar in Kessenich. Ook de Maasgalmkapel zelf treedt op, evenals de Reckheimer Musikanten uit Rekem. Een dag later is er het Früh- und Spätschoppen. Er komen jaarlijks zo’n 1.500 mensen naar Kessenich, waar men de sporthal ombouwde in een heuse concertzaal met onder meer een metersbreed schilderij van ‘Kessenich in de bergen’. Alle info via www.maasgalmkapel.be.

5 Kessenich (foto) verwacht dit weekend tot 1.500 mensen voor het festival
bob moors Kessenich (foto) verwacht dit weekend tot 1.500 mensen voor het festival

Dansketting in stoet door Hasselt

Op de Dag van de Dans slingert de Dansketting zich door Hasselt. Een kleurrijke stoet van dansende mensen trekt om 15 uur vanaf het Limburgplein, langs de grote markt tot aan het Groenplein. Dankzij een choreografie van de bekende Sidi Larbi Cherkaoui en muziek van de Tasty Town Big Band uit Hasselt, wordt het een feest. Wie graag de basispassen aanleert, kan zich aanmelden om 14 uur. Achteraf wordt de danscaravan ‘CONVOI’ van danspunt omgetoverd tot DJ Booth waar de heren van ‘Productions en zonen’ mensen prikkelen om mee te komen dansen. Van WK tegeldansen, je openingsdans herdansen tijdens de ‘3 minutes of fame’ of de Dirty Dancing fotobooth uitproberen, … voor ieder wat wils.

5 Sidi Larbi Cherkaoui
KOS Sidi Larbi Cherkaoui

BEvocaL strijkt neer in Hasselt

Dit weekend strijkt BEvocaL neer in Hasselt. Dit nationale koor met jongeren tussen 18 en 30 jaar geeft zondag om 15 uur een concert in de Sint-Quintinus-kathedraal aan de Vismarkt met liederen in verschillende talen uit grote muzikale periodes en daarnaast ook hedendaagse nationale en internationale muziek en pop en muzikale bewerkingen. Het koor is steeds op zoek naar zangers tussen 18 en 27 jaar, vooral tenoren en bassen zijn welkom. Wie zijn kans wil wagen, kan zaterdag terecht op speciale audities in Hasselt. Alle informatie over de audities vind je terug op www.bevocal.be.

5 De Sint-Quintinuskathedraal is de locatie voor dit concert.
Borgerhoff De Sint-Quintinuskathedraal is de locatie voor dit concert.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer