2 Cellist Benjamin Glorieux treedt op in de Kapel van Seniorencentrum OLV. De dochter van een bewoonster heeft dit optreden gewonnen als ' A Musical Gift' van het Musicafonds.
David Legreve Cellist Benjamin Glorieux treedt op in de Kapel van Seniorencentrum OLV. De dochter van een bewoonster heeft dit optreden gewonnen als ' A Musical Gift' van het Musicafonds.

Bejaarde Mien kan niet naar concert, dus komt topcellist naar haar

An Van Daele heeft haar moeder maandag een prachtig cadeau gegeven. Cellist Benjamin Glorieux kwam voor de bejaarde bewoonster van woon-zorgcentrum Seniorencentrum Onze Lieve Vrouw in Bornem een concert spelen.

Het Musicalfonds bood vorig jaar vier bezoekers van AlbaNova de kans om via een privéconcert een stukje van hun festivalervaring te delen met iemand die niet naar een concert of festival kan komen. An nam deel… en won. Ze gaf haar moeder Mien Van Royen op. “Mama heeft altijd piano gespeeld. We hadden thuis een vleugelpiano staan en er stond altijd muziek op. In een woon-zorgcentrum is dat moeilijker”, vertelt An.

Sinds een jaar verblijft Mien in Seniorencentrum Onze Lieve Vrouw. Ze kan niet meer naar een concert, dus kwam dat voor een keer naar haar toe. Topmuzikant Glorieux concerteerde in de kapel. En Mien? “Die heeft heel erg genoten”, glundert An na afloop. Mien was overigens niet de enige. Ook de andere bewoners waren ontroerd door de mooie muziek.

2 Mien Van Royen genoot zichtbaar van het optreden in intieme kring.
David Legreve Mien Van Royen genoot zichtbaar van het optreden in intieme kring.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer