3 Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel
David Legreve Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel

Decoratieteam haalt nu al kerstversiering boven in kasteel d'Ursel

Hoewel de herfstvakantie nog volop aan de gang is, staat in kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) alles al in het teken van Kerstmis. Een team van meer dan 40 vrijwilligers werkt er druk aan decoratie voor ‘Kerstmagie’. “We pakten al 1.250 pakjes in, nu zijn de meer dan 40 kerstbomen aan de beurt”, zeggen coördinatoren Martine Van Keer en Ingrid Van Bruyssel.

Kerstmagie is een sprookjesachtige reeks theaterwandelingen, die plaatsvindt tussen 7 en 23 december. Kasteel d’Ursel wordt voor de gelegenheid helemaal versierd in een feeërieke kerstsfeer, en daar zorgt het decoratieteam voor. “Alles samen moeten we zo’n 15 kamers in het kasteel aankleden, die veel groter en hoger zijn dan de ruimtes die we thuis gewend zijn. We moesten dus in heel andere volumes en hoeveelheden denken, toen we voor onze eerste aankopen naar de winkels trokken.”

3 Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel
David Legreve Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel

4.000 ballen

“Ondertussen hebben we al 1.250 grote en kleine kartonnen dozen verpakt in kerstpapier. We maakten de voorbije dagen slingers, om aan de trapleuningen en op de vensterbanken te bevestigen. Alle kamers die worden gebruikt voor Kerstmagie, krijgen bovendien een rood tapijt. We kochten meer dan 40 kerstbomen en wel 4.000 kerstballen in alle mogelijke vormen. Zij worden vanaf volgende week uit de dozen gehaald en aan de takken gehangen.”

40 vrijwilligers

Hét pronkstuk, een boom van wel vier meter hoog, komt in de inkomhal. “Zo willen we bezoekers meteen in de kerstsfeer brengen, Onze basiskleuren voor de versiering zijn rood, groen en goud, en we gaan natuurlijk ook heel wat verlichting gebruiken. Het is een luxe dat we hulp krijgen van 40 vrijwilligers. We kijken er enorm naar uit om over enkele weken het resultaat van ons werk te kunnen bewonderen. De organisatoren van Kerstmagie waarschuwden ons wel: mogelijk gaan we dit jaar géén zin hebben om ook thuis nog eens een kerstboom te versieren (lacht).” Tickets reserveren voor Kerstmagie in kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) kan via www.kerstmagie.be

3 Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel.
David Legreve Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer