Gezocht: materiaal voor expo over verdwenen brouwerijen en cafés

De heemkundige vereniging 'Orde van Hingene' zoekt nieuw materiaal voor haar volgende expo.

"We stellen een tentoonstelling samen over de verdwenen brouwerijen en cafés in onze streek. Hingene telde vroeger immers heel wat volkscafés. Honderd jaar geleden waren hier maar liefst 16 brouwerijen en bottelarijen. Na de Tweede Wereldoorlog bleven der aar nog maar twee van over: brouwerij Muyshondt-Van Wintham NV en brouwerij Scaldis. Iedere brouwerij had bovendien zijn eigen brouwprocedé en dus ook zijn eigen biermerk", zegt Ivo Van Aken van de Orde van Hingene."Dat bier werd geconsumeerd in de meer dan 300 cafés die de gemeente Hingene - met haar dorpskernen Hingene, Wintam en Eikevliet - in haar gloriedagen telde. De meeste zaken sloten door de jaren heen echter definitief hun deuren.

Sfeer van toen

Tijdens onze expo willen we de sfeer van toen weer opzoeken, de verhalen brengen van de cafés, hun uitbaters en bezoekers. Hiervoor zijn we op zoek naar anekdotes, foto's, originele bierglazen en flesjes, bierkaartjes, dienbladen en affiches over brouwerijen en cafés... Wie ons kan helpen, kan contact opnemen via eenhartvoorhingene@gmail.com en 0485 50 25 54."


'Leven in de brouwerij' zal te zien zijn op zaterdag 9 april en zondag 10 april 2016 in taverne Sint Margaretha in Hingene. (EDT)

Lees meer