Dimi Hermans en 'Tattoo Perre' bij de kerstslee .
Foto Marc Aerts Dimi Hermans en 'Tattoo Perre' bij de kerstslee .

Kerstman woont voortaan in Branst

Het kerstdorp van dorpscomité 'Branst Leeft' in Bornem wordt alsmaar groter. Het huis van de Kerstman is de nieuwste aanwinst.

"Behalve de klassieke kerststal en het pinguïndorp van vorig jaar, bouwen we nu ook het huis van de Kerstman naast de kerk. De chalet werd gezellig ingericht met de zetel en lessenaar van de kerstman, voor de deur staat de slee klaar om alle geschenkjes mee te leveren", klinkt het. "We kunnen dit gezellige kerstdorp alleen maar bouwen dankzij de hulp van onze Branstse zelfstandigen, die materiaal of vervoer regelen om alles te knutselen en vervoeren. Alle kinderen die tijdens de kerstmarkt bij de Kerstman op bezoek komen, mogen in de slee poseren voor de foto en krijgen een geschenkje. Onze kerstmarkt is bovendien al meer dan volzet, we hebben plaats voor 35 kraampjes en telden maar liefst 50 kandidaten!"


Niet alleen in deelgemeente Branst wordt Kerstmis gevierd, in Weert vindt de kerstmarkt plaats op vrijdag 8 december, in Mariekerke op zaterdag 9 december en in Bornem op zondag 10 december.


Branst volgt op 16 december, Wintam sluit het rijtje op 23 december. (EDT)

Lees meer