photo_news

Politie betrapt 140 snelheidsduivels: “Eén chauffeur reed 47 kilometer per uur te snel”

De lokale politiezone Klein-Brabant heeft bij vier verschillende snelheidscontroles in totaal 140 autobestuurders geflitst. Een van de chauffeurs riskeert een dagvaarding voor de politierechtbank.

De autobestuurder werd geflitst op de Oppuursesteenweg in Bornem. Hij reed maar liefst 47 kilometer per uur te snel. Op de Oppuursesteenweg telt er een maximum toegelaten snelheid van vijftig kilometer per uur. De man riskeert nu een geldboete die kan oplopen tot 3.000 euro en een bijkomend rijverbod. Tijdens de controleactie werden er naast de snelheidsduivel nog 19 andere autobestuurders geflitst. Zij zullen binnenkort een proces-verbaal in hun brievenbus mogen verwachten. Nog in Bornem werd er ook gecontroleerd op de Rijksweg (N16). Daar werden er 1.305 autobestuurders gecontroleerd op hun snelheid, 94 ervan reden te snel. “Een chauffeur werd geflitst aan 138 kilometer per uur“, luidt het bij de politiezone. “Dat is maar liefst 44 kilometer per uur te snel.” Tot slot controleerde de politie ook nog 301 autobestuurders in Puurs-Sint-Amands. De politie stond er opgesteld in de Lichterstraat en in de Wolfstraat. 26 chauffeurs hielden er zich niet aan de snelheid. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert Willems

    Er is een structureel snelheidsprobleem op de N16. De burgemeesters kijken er na, het AWV luistert zelfs niet. Beide worden door de brave burger betaald. Het is wachten op een zeer zwaar ongeval met veel doden en dan zal men mss in actie schieten.

Lees meer