8 Een wagen reed door de gevel en richtte heel wat schade aan bij het bedrijf Euroglas-De Landtsheer in Bornem.
rv Een wagen reed door de gevel en richtte heel wat schade aan bij het bedrijf Euroglas-De Landtsheer in Bornem.

Wagen knalt door gevel van glasbedrijf, inzittenden als bij wonder ongedeerd: “Bestellingen vernield in drukste periode van het jaar”

Een zware Range Rover bracht in de nacht van vrijdag op zaterdag heel wat schade aan bij het bedrijf Euroglas-De Landtsheer in Bornem. “De auto raakte van de baan af, reed over de spoorweg, vloog over onze omheining en knalde door de muur van het magazijn. Als bij wonder waren de twee inzittenden ongedeerd, maar de schade is groot”, zegt Kurt De Landtsheer van Euroglas.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Zaterdagochtend rond een uur of vier, net bij het opstarten van de eerste shift, stond één van onze medewerkers buiten nog een sigaret te roken. Onze bedrijfssite ligt in de kmo-zone Puursesteenweg, maar achteraan grenst het terrein aan de kruising van de Pedro Colomalaan met de Industrieweg. Daar week een wagen - een zware Range Rover - af van de weg en reed met hoge snelheid over de spoorwegbedding van de lijn Mechelen-Sint-Niklaas heen. Die heuvel diende waarschijnlijk als schans, want het zware voertuig vloog daarna als in een film over onze hoge omheining heen om zich in de achterkant van het magazijn te boren”, zegt De Landtsheer.

8 De Range Rover vloog over de omheining rechts en boorde zich in de gevel links.
EDT De Range Rover vloog over de omheining rechts en boorde zich in de gevel links.

Ongedeerd

“Onze mensen konden hun ogen niet geloven en verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. Ondertussen waren de inzittenden van de wagen - een man en vrouw - al op eigen houtje uit het voertuig gekropen. De vrouw bloedde een beetje aan het hoofd, maar als bij wonder waren ze beiden verder ongedeerd. Ze werden naar het ziekenhuis gevoerd voor verzorging, de lokale brandweer van Bornem takelde ondertussen het voertuig uit het magazijn. Ook Infrabel werd verwittigd, omdat we niet wisten of er schade was aan de spoorlijn. Dat bleek niet het geval, het treinverkeer was op dat moment ook nog niet op gang en ondervond verder geen hinder.”

8 Een wagen reed door de gevel en veroorzaakte heel wat schade bij het bedrijf Euroglas-De Landtsheer in Bornem.
EDT Een wagen reed door de gevel en veroorzaakte heel wat schade bij het bedrijf Euroglas-De Landtsheer in Bornem.

Zeil om gat te dichten

“Onze medewerkers hebben zaterdagochtend meteen met een zeil het gat in de muur voorlopig gedicht, nu moeten we verder bekijken hoe en wanneer alles kan hersteld worden. De schade is groot: een gedeelte van de gevel is ingestort, een ander deel lijkt verschoven, ook de dakgoot is stevig geraakt... De zware stenen die tussen de treinsporen liggen, vlogen tot tegen onze bestelwagens met kapotte spiegels, blutsen en deuken tot gevolg.”

8 Ook de bestelwagens raakten beschadigd.
EDT Ook de bestelwagens raakten beschadigd.

Drukste periode

“De Range Rover richtte ook binnen een ravage aan: het glas en puin vlogen er in het rond, de brokstukken liggen meters ver. We zitten net in de drukste periode van het jaar: vlak voor het bouwverlof werken we zo veel mogelijk opdrachten af om alle klanten hun bestellingen nog voor de kerstvakantie te kunnen bezorgen. Heel wat ramen en deuren die bijna of net afgewerkt waren, zijn onherroepelijk beschadigd.”

8 Heel wat bestellingen zijn beschadigd.
EDT Heel wat bestellingen zijn beschadigd.

Overuren

“Onze levertermijnen zijn nu om zeep, en dat terwijl iedereen net overuren aan het draaien was om de deadlines te halen. Het was nét geen vrijdag de dertiende meer, maar het werd op het nippertje toch nog een grote ongeluksdag. Dit is trouwens al de tweede keer dat dit gebeurt op ons terrein: vier jaar geleden vloog ook al eens een auto over de spoorweg en omheining heen. Dat voertuig kwam gelukkig net vóór de muur van de loods tot stilstand.”

8 Het magazijn van het glasbedrijf ligt vol brokstukken.
EDT Het magazijn van het glasbedrijf ligt vol brokstukken.
8 De Range Rover wordt getakeld.
EDT De Range Rover wordt getakeld.
8 Het stuk gevel achter het zeil stortte in.
EDT Het stuk gevel achter het zeil stortte in.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Feline Noé

    Als een auto sterker is dan een met metaal versterkte muur.. vraag ik me af hoe stevig onze gebouwen wel zijn. Hoeveel gebouwen gaan er in ons land nog staan bij bv een aarbeving?

  • Renaat Moerman

    Hier en daar een likje versie en wat fiberglass en de wagen is zo weer in orde.

Lees meer