Borsbeek Feest!
Laenen Borsbeek Feest!

71ste Borsbeek Feest! heeft enkele aanpassingen in petto

Het pinksterweekend in Borsbeek staat al vele jaren synoniem voor drie dagen Borsbeek Feest!. Dit jaar zijn er enkele veranderingen. De rommelmarkt verhuist naar de Groenhofstraat en ook het loop- en fietsparcours ziet er dit jaar anders uit.

“De rode draad doorheen het hele weekend zijn de mensen in een rode T-shirt”, zegt schepen van Jeugd, Onderwijs en Feestelijkheden Kristof Van de Velde (N-VA). “Onze vrijwilligers van het Gemeentelijk Feestcomité hebben dit weekend alweer maanden voorbereid om het in goede banen te leiden. Samen met tientallen vrijwilligers van verenigingen, onze werkmannen en hulpdiensten zorgen zij dat Borsbeek weer op de kaart staat.”

Zaterdag gaat traditioneel van start met de Hap en Stap, gevolgd door pret op het plein waar de kleinsten zich op het springkasteel en het prijzenrad kunnen uitleven. Wie dan tegen de avond graag geniet van een vleugje muziek kan op de JapTap van de Chiro gaan luisteren naar Shenandoah Special en DJ2teachers.

Fleddy Melculy

Op zondag is er de klassieke pinkstersportzondag. Je kan deelnemen als loper of aan één van de verschillende fietsdisciplines op een nieuw parcours. Turnkring Relax geeft een mooie demonstratie en voor wie rustig een drankje wil, is de zomerbar in Fort 3 open. De Leeuwenpoort wordt die avond ingenomen door Fleddy Melculy tijdens de Bursefeesten.

De meeste activiteiten vinden op maandag plaats wanneer de Jaarmarkt in het “dorp naast de stad” neerstrijkt. Verder kunnen bezoekers genieten van de rommelmarkt, de paardenwedstrijd en de paardenhoefsmid maar ook de Stan Ockers Classic, JeeDee Sport, de Harmonie, DocC en Borah organiseren tal van activiteiten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer