15032019 Borsbeek fort3
Klaas De Scheirder 15032019 Borsbeek fort3

Binnenkort huwen in Fort 3?

Ben je verloofd en zoek je nog een mooie plek om het ja-woord te geven? Dan kan je binnenkort terecht in Fort 3 van Borsbeek. De gemeente werkt aan een masterplan om het fort om te bouwen tot locatie waar de huwelijksplechtigheden kunnen plaatsvinden.

Als het van het gemeentebestuur afhangt, zullen de gemeenteraden en huwelijksplechtigheden binnenkort plaatsvinden in Fort 3. Daarvoor moet eerst de rechteruitbouw van het fort gerenoveerd worden, iets wat nog dit jaar van start zal gaan. In april zal de gemeente op zoek gaan naar een aannemer. Zo zal de toegang aangepakt worden tot wat de trouwzaal moet worden. Die werken startte eerder al met het verwijderen van betonplaten en een het aanleggen van een groen pad.

Naast het politieke luik en de huwelijken zal er na renovatie ook een ruimte ter beschikking zijn voor culturele evenementen als tentoonstellingen, lezingen en optredens. Daarom zal de gemeente ook bekijken hoe het de site beter kan verlichten zodat mensen gemakkelijk de weg vinden naar het complex en niet bang hoeven te zijn in het donker.

De extra ruimte die vrijkomt in het gemeentehuis zal dan weer benut worden als extra ruimte voor loketten en publieke diensten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer