De leden van het DOCc met Walter Janssen, Leo Niewold, Frans Neyens, Liebrecht Schaltin en Paul Janssen.
Foto De Freine De leden van het DOCc met Walter Janssen, Leo Niewold, Frans Neyens, Liebrecht Schaltin en Paul Janssen.

DocC werkt aan boek over geschiedenis Borsbeek

Het documentatiecentrum Borsbeek (DocC) werkt aan een nieuw boek over de gemeente. Tegen de jaarmarkt wil het DocC een eerste versie klaar hebben.

Het nieuwe boek zal gaan over de geschiedenis van de gemeente. Nu publiceert het documentatiecentrum al regelmatig artikels over de gemeente in het infoblad. Het zijn die teksten die nu gebundeld zullen worden. “We hoorden van verschillende mensen dat ze onze bijdrage in het infoblad uitknipten en verzamelden om die nog eens te kunnen lezen achteraf. Zo is de bal aan het rollen gegaan en hebben we besloten die teksten zelf te bundelen in een mooi boek”, vertelt voorzitter Frans Neyens. 

Cadeau 

Het boek zou er dit jaar nog moeten komen en het DocC Borsbeek is volop aan het praten met drukkerijen die het boek willen drukken. “We hopen tegen de jaarmarkt toch al een versie aan de bewoners te kunnen tonen”, aldus Neyens. Het wordt geen chronologische vertelling maar eerder een bloemlezing van verschillende periodes en gebeurtenissen. Bovendien speelt het DocC met het idee om nieuwe inwoners in Borsbeek het boek cadeau te doen. “Zo zouden de nieuwe mensen meteen al wat te weten komen over hun nieuwe thuis. Dit is een van de pistes die we aan het bewandelen zijn.” 

Een titel heeft het boek nog niet. “Daarvoor roepen we de hulp in van de Borsbekenaar. Iedereen mag een suggestie doen en uit de voorstellen kiezen we dan de leukste titel.” Wie een suggestie heeft mag die via www.docc-borsbeek.be doorsturen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer