3 De gallowayrunderen Emma, Paulien en Charlotte zijn terug.
Laenen De gallowayrunderen Emma, Paulien en Charlotte zijn terug.

Emma, Paulien en Charlotte zijn terug in Borsbeek

Emma, Paulien en Charlotte, de drie bekendste gallowayrunderen van de Antwerpse zuidrand, zijn terug in Borsbeek. Ze zullen zich opnieuw te goed doen aan de Japanse Duizendknoop, een uitheemse plant.

“De runderen blijven aan Fort 3 tot oktober. Afhankelijk van het voedsel dat aanwezig is. Het domein is te klein om ze ook een hele winter hier van voldoende voedsel te laten voorzien. Maar in de zomer is dat geen enkel probleem”, vertelt Pol De Ridder van Natuurpunt Kern Borsbeek.  

Dankzij Emma, Paulien en Charlotte is de opmars van de Japanse Duizendkroon al fel teruggedrongen. “Sinds hun passage vorig jaar zien we dat er opnieuw meer open plekken zijn. De plant is nog niet verdrongen omdat de wortels wel nog steeds aanwezig zijn maar uiteindelijk zullen ook die verdwijnen als de runderen zich te goed blijven doen aan de lekkernij.”

Natuurpunt zal de runderen de komende maanden in de gaten houden maar veel zorg vragen ze niet. “Vorig jaar hadden we wat problemen met de watertoevoer maar dat euvel is opgelost. Verder hebben ze alles wat ze nodig hebben.”

In de winter zullen de dieren verhuizen naar Beerse.

3 Jong en oud kwam de runderen welkom heten, ook burgemeester Dis Van Berckelaer
Laenen Jong en oud kwam de runderen welkom heten, ook burgemeester Dis Van Berckelaer
3 Charlotte, Emma en Paulien.
Laenen Charlotte, Emma en Paulien.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer