3 Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) legt zijn eed af bij gouverneur Cathy Berx
Laenen Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) legt zijn eed af bij gouverneur Cathy Berx

Ook Borsbeek heeft nu officieel een burgervader

Onder het moto “De laatste zullen de eerste zijn” mocht Dis Van Berckelaer vandaag de eed afleggen als burgmeester van Borsbeek. Daarmee is hij nummer 69 en meteen ook de laatste burgemeester van de provincie Antwerpen die op bezoek mocht bij gouverneur Cathy Berx. “Laatste zijn heeft ook zo zijn voordelen,” vertelt een erg gelukkige Van Berckelaer, “je kan wat meer mensen uitnodigen.” En dat deed de burgervader - Van Berckelaer houdt niet zo van het woord burgemeester - want hij nodige naast familie ook een dwarsdoorsnede van Borsbeek uit. “We zien hier de brandweer, de politie, de oudste bewoner van de gemeente en ook de jeugd is vertegenwoordigd,” vertelde gouverneur Berx bij aanvang van de eedaflegging. Daarnaast waren ook de kleinkinderen en Dis zijn vrouw aanwezig. 

Na het welkomswoordje van Berx was het de beurt aan Van Berckelaer. Met een korte maar krachtige “Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen,” was het bezegeld en kan Dis zich opnieuw officieel burgervader van Borsbeek noemen voor de komende zes jaar. 

3 De kleinzoon van Van Berckelaer hield een oogje in het zeil
Laenen De kleinzoon van Van Berckelaer hield een oogje in het zeil
3 Met zijn 101 jaar was ook de oudste bewoner van Borsbeek aanwezig
Laenen Met zijn 101 jaar was ook de oudste bewoner van Borsbeek aanwezig

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer