De heraanleg van de gevaarlijke Schanslaan wordt het grootste project.
Foto De Freine De heraanleg van de gevaarlijke Schanslaan wordt het grootste project.

Schanslaan jaar lang op de schop

Vanaf 11 juni 2019 starten, in opdracht van het lokaal bestuur van Borsbeek en Pidpa Riolering, de werken aan de Schanslaan. Deze werken zullen ruim 1 jaar duren en in verschillende fase worden uitgevoerd.

Met de aanpassingen wil het lokaal bestuur Borsbeek veiliger verkeer voor elke weggebruiker waarborgen. Er zal van de opgravingswerken gebruik gemaakt worden om een deel van de nutsvoorzieningen onder de grond te optimaliseren. Verder worden de rioleringen ontdubbeld: regenwater en afvalwater worden gescheiden. 

“De Schanslaan krijgt in beide richtingen een volwaardig fietspad en de rijbaan zal iets versmallen om een vertragend effect te creëren voor het doorgaand verkeer.” zegt Schepen van Openbare Werken Walter Kiebooms. “Er komt eveneens een nieuw voetpad.” De Vlaamse Overheid en Provincie Antwerpen financieren via het Fietsfonds de afwerking van de fietspaden op de Schanslaan. Ook de riolering zal deels gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid.

De 1ste fase van de werken start op 11 juni en eindigt in september 2019. In deze fase zal het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei volledig worden afgesloten. De Schanslaan zal worden afgezet tot aan de Vlasput. Er zal dan geen verkeer mogelijk zijn tussen Borsbeek en Boechout via de L. Hendrickxlei. Wegomleidingen worden voorzien. Fietsers zullen via een omleiding hun traject verder kunnen zetten. Ook voetgangers zullen geen makkelijke doorgang hebben.

In fase 2 zal de Schanslaan vanaf de hoek met de L. Hendrickslei tot aan de Akkerdonckstraat worden afgesloten. In fase 3 wordt het stuk tussen de Akkerdonckstraat en de Herentalsebaan vernieuwd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerrit Mangé

    Hopelijk komen ze dan niet meer allemaal langs de Robiano straat want dat maakt alles nog erger. In China leggen ze op 6 maanden een autostrade van honderden kilometers, dit word weer een project van jaren vastzittend verkeer.

  • Joe Louis

    Zeg dan ineens dat je In Borsbeek niet meer inkomt hee. Heb er zelf 50 jaar gewoond, en toen was er van een schanslaan überhaupt nog geen sprake,. Dat was toen een veldweg , en nu word het weer een veldweg. Proficiat aan de heer Kiebooms.

Lees meer