STAN OCKERS CLASSIC
GOYVAERTS/GMAX Agency STAN OCKERS CLASSIC

Stan Ockers Classic wordt profcriterium

De 56ste editie van de Stan Ockers Classic zal er lichtjes anders uitzien. De wedstrijd wordt korter en omgevormd van kermiskoers naar criterium. Victor Campenaerts en Thomas De Gendt zullen aan de start verschijnen.

Al 55 jaar wordt de kermiskoers Stan Ockers Classic op pinkstermaandag gereden door Borsbeek, maar daar komt nu verandering in. De koers blijft bestaan maar zal ingekort worden en omgevormd worden tot een criterium. Op die manier hoopt organisator Peter Van Hoof grotere namen naar Borsbeek te halen. 

En die aanpak lijkt te werken want zowel kersvers werelduurrecordhouder Victor Campenaerts en Thomas De Gendt zullen aan de start verschijnen.

Rondjes

De Stan Ockers Classic wordt een profcriterium van tachtig kilometer en zal afgelegd worden in rondjes van 2,2 kilometer. Dankzij de kortere afstand zien wielrenners het meer zitten naar Borsbeek te komen en past het beter in hun vaak al erg drukke agenda. Het voordeel voor de toeschouwers is dat ze de wielrenners vaker zullen zien passeren. 

De wedstrijd vindt plaats op 10 juni en start aan het plein van de watertoren in de Lucien Hendrickxlei, tachtig kilometer later zal de winnaar er ook over de streep rijden.

Meer info vind je op www.stanockersclassic.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer