6 Ouders die hun kindje verloren planten een vlinderkring aan om hen te gedenken.
Benoit De Freine Ouders die hun kindje verloren planten een vlinderkring aan om hen te gedenken.

Vlinderkring nieuwe plek om stil te staan bij overleden kindjes tijdens zwangerschap

Elk jaar organiseren we in het geboortebos van Borsbeek een plantdag voor pasgeboren kinderen. Het gemeentebestuur en Kempens Landschap willen nu een stapje verdergaan met een Vlinderkring. Dat is een plek waar ouders terechtkunnen die hun kindje verloren tijdens de geboorte of kort na de zwangerschap.

Helaas loopt niet elke zwangerschap goed af. Heel wat ouders krijgen te maken met het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of na een vroeggeboorte. Deze sterrenkindjes of vlinderkindjes hebben voor altijd een plek in de harten van hun familie. En daarom krijgen ze nu een ook een eigen plek in het geboortebos onder de vorm van een Vlinderkring. De Vlinderkring is een kring van struiken of bomen die veel vlinders aantrekken met daarin 2 houten vlindersculpturen. Zo willen de gemeente Borsbeek en Kempens Landschap een betekenisvolle en tegelijkertijd positieve plek creëren voor ouders die een kindje verloren. Een sfeervolle plek waar ze samen met andere kinderen naartoe kunnen en waar ze ook lotgenoten kunnen ontmoeten.

De vlinderkring werd zondag ingehuldigd met een afzonderlijke intieme plechtigheid waarbij de bomen en struiken worden aangeplant samen met de ouders van overleden kinderen.

6
Benoit De Freine
6
Benoit De Freine
6
Benoit De Freine
6
Benoit De Freine
6
Benoit De Freine

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Munn

    Het was echt PRACHTIG! Een fijne intieme bijeenkomst, een mooie betekenisvolle plek

Lees meer