Thomas Deweerdt hoopt samen met veel buurtbewoners dat het brugje toch niet afgesloten wordt.
Bollen Thomas Deweerdt hoopt samen met veel buurtbewoners dat het brugje toch niet afgesloten wordt.

Afsluiten van het huifkarbrugje zet kwaad bloed bij buurtbewoners

De beslissing van de gemeente om vanaf 4 november de doorgang onder de spoorweg in de Brugstraat, het zogenaamde huifkarbrugje, af te sluiten voor alle verkeer, roept heel wat kritiek op bij de buurtbewoners. “Wij zien in het brugje geen onveilige situatie, zoals beweerd wordt. Misschien had men beter de inwoners betrokken bij het overleg vooraleer over te gaan tot deze beslissing”, klinkt het.

Het brugje wordt afgesloten na het mobiliteitsoverleg, dat uitwees dat het een onoverzichtelijk kruispunt is voor het toenemend verkeer van en naar het station van Vertrijk, zeker nu de stationsparking van Tienen betalend geworden is. De Brugstraat wordt bovendien vaak gebruikt als sluipweg om de verkeerslichten aan de Leuvensesteenweg ter hoogte van de Stationsstraat te vermijden. “Dit is een proefexperiment dat zal geëvalueerd worden na twee maanden”, benadrukt schepen van Mobiliteit, Maarten Devroye (N-VA). “Daarbij zullen buurtbewoners maar ook alle andere stakeholders zoals stationsgebruikers, de korfbalclub, fietsers en doorgaand verkeer betrokken worden.”

Proefexperiment

Maar de buurtbewoners hadden liever hun zegje al gedaan voor dit proefexperiment. “Nu worden de lokale bewoners gestraft omwille van een beetje sluipverkeer”, reageert Thomas Deweerdt. “Buiten de spitsuren kan je stellen dat de Brugstraat een zeer rustige straat is en zelfs tijdens de spits valt het allemaal al bij al nog mee.” Volgens de buurtbewoners zal al het verkeer van de treinreizigers via de Stationsstraat verlopen, terwijl dat vroeger ook kon ontdubbeld worden via het brugje, zo verder naar het Kerkplein en de Leuvensesteenweg. “En de Stationsstraat is op piekmomenten al verzadigd”, klinkt het. “De file aan de verkeerslichten zal dus nog langer worden.”

“En bovendien is het heel gevaarlijk om van de Brugstraat de Stationsstraat in te draaien”, haalt een andere buurtbewoner aan. “Enerzijds zie je de wagens uit de richting van de Smidstraat pas aankomen, wanneer je al een stuk met je wagen op de Stationsstraat staat en anderzijds komen de wagens van op de Leuvensesteenweg zeer snel aan. Dit kruispunt is dus echt gevaarlijk en wordt dus best vermeden door de bewoners uit de omgeving. De meeste buurtbewoners nemen daarom de doorgang onder de spoorweg in de Brugstraat! Als de gemeente echt de veiligheid wenst te verbeteren, moeten ze de doorgang onder de spoorweg in de Brugstraat dus zeker open laten.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • GUIDO NOE

    Beslissing genomen door niet buurtbewoners! Heeft men echt buurtonderzoek gedaan, ik dacht het niet! Dit gaat juist onveilige situaties teweegbrengen!

  • Marc de Clerck

    die zitten op hun bureau . kennen hun gemeente nauwelijks . vraag maar is een straat aan de burgemeester .

Lees meer