Stefaan Devleeschouwer
Ronny De Coster Stefaan Devleeschouwer

“Natuurlijk blijf ik de Belgische sjerp dragen!”

Burgemeesters krijgen de keuze om Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp te dragen. 

“Ik ben tegen deze stupide maatregel”, reageert de Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld). “De bedenker hiervan mag men voor mijn part op water en brood zetten. Hebben de heren en dames politici niets anders te verzinnen alvorens definitief te kunnen landen met deze nieuwe Vaamse regering?”, vraagt Devleeschouwer zich af.

Ook het idee om burgemeesters voortaan een Vlaamse in plaats van Belgische sjerp te laten dragen, gaat er bij de Brakelse burgervader niet in.

Regenboogsjerp?

“Natuurlijk blijf ik de Belgische sjerp dragen., En mocht de Vlaamse regering mij dit ooit verbieden, laat ik zelf een sjerp maken in de regenboogkleur als teken van verdraagzaamheid. “De goden vervelen zich ... vandaar deze slechte maatregel”, reageert Devleeschouwer scherp.

Ook het vooruitzicht dat de stemplicht vervalt, zint hem niet. “Stemmen is een plicht ... ook als ziet Open Vld dit anders.

Zij die deze plicht niet vervullen uit luiheid, besluiteloosheid, geen geloof meer in de politiek moet men stimuleren om toch naar de stembus af te zakken en hun burgerplicht te doen.

Niet meer verplicht gaan stemmen wil zeggen dat men Pontius Pilatus speelt en de beslissing aan anderen over laat”, besluit Devleeschouwer.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jose Baeten

    Een burgervader met karakter, zo zouden er meer moeten zijn. Proficiat stefaan

  • Luc Vanderkelen

    Proficiat Stefaan!!!

Lees meer