Omdat Sportoase “haar” één derde korting niet toepast, wordt ze door de stad betaald. “En dat terwijl verenigingen wél zelf korting geven” bedenkt oppositieraadslid Dagmar Beernaert.
Ronny De Coster Omdat Sportoase “haar” één derde korting niet toepast, wordt ze door de stad betaald. “En dat terwijl verenigingen wél zelf korting geven” bedenkt oppositieraadslid Dagmar Beernaert.

“Ook Zwembad Sportoase Oudenaarde moet fair bijdragen voor OK-pas”

Het kan niet langer dat Oudenaardse verengingen wél een derde korting geven, terwijl zwembaduitbater Sportoase dat niét doet en de stad die korting laat ophoesten”, bedenkt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (sp.a). Zij kaart de zaak maandagavond aan in de gemeenteraad.

Mensen met een OK-pas kunnen in Oudenaarde aan verminderd tarief deelnemen aan activiteiten van jeugd-, cultuur- en sportverenigingen. Voor een lidmaatschap bij een sportclub bijvoorbeeld betaalt de deelnemer met een OK-pas een derde van de prijs, terwijl de sportclub en het stadsbestuur elk ook één derde bijpassen.

Alleen niet in zwembad

“Alle Oudenaardse verenigingen die deelnemen, moeten zich aan die afspraken houden, maar voor het commerciële bedrijf Sportoase, dat het Oudenaardse zwembad uitbaat, gelden blijkbaar andere afspraken”, heeft sp.a-gemeenteraadslid Dagmar Beernaert ontdekt. “In het zwembad past het stadsbestuur het volledige verschil bij. In 2017 kostte dat de stad meer dan 10.000 euro en in 2018 bijna 13.000 euro. Wij vragen dat Sportoase – net zoals de Oudenaardse verenigingen - ook fair haar deel betaalt. Dat lijkt ons gezien de vele subsidies die de stad al aan het commerciële bedrijf betaalt, niet meer dan eerlijk”, zegt Beernaert. Zij stapt met het voorstel maandag naar de gemeenteraad.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vander Heyden

    Ellen Sanders wat ge blijkbaar vergeet dat daar ook mensen zijn die altijd hebben gewerkt bv zelfstandig en faillissement hadden dus zeker geen leeglopers

  • Ellen Sanders

    Sorry hè, maar mensen zonder ok-pas worden serieus gediscrimineerd in ons land/ stad! Ik geraak steeds meer demotiveerd om nog te gaan werken voor mijn geld. Als ik niet ga werken zou ik veel meer tijd hebben om naar zwembad ed te gaan en het zou mij nog minder kosten ook, en daarboven nog geld krijgen voor niets te doen! In wat voor een triestig land wonen wij eigenlijk

Lees meer