3 Alexander De Croo in het stemlokaal in Michelbeke.
Ronny De Coster Alexander De Croo in het stemlokaal in Michelbeke.

Alleen Open Vld is in Brakel bestand tegen indrukwekkende opmars van Vlaams Belang

Uittredend vice-premier Alexander De Croo, lijsttrekker voor de Kamer en vader Herman, lijstduwer op de Vlaamse lijst, weten met hun partij Open Vld in Brakel als enige partij stand te houden tegen de toch wel indrukwekkende opmars die het Vlaams Belang er maakt.

De sprong van het Vlaams Belang is in het liberale bastion Brakel wel heel indrukkend. De partij wordt er zelfs de tweede politieke familie. En haar winst maakt ze zowel op Vlaamse niveau als voor de Kamer voor de helft ten koste van de N-VA, die hele zware klappen krijgt.  De andere helft van haar nieuwe kiezers heeft het Vlaams Belang afgesnoept van CD&V en sp.a.

Het valt overigens op dat de politieke kaart niet alleen in Brakel, maar in het overgrote deel van de Vlaamse Ardennen overwegend blauw gekleurd blijft.

3 Voor de Kamer maakt Open Vld een lichte winst.
HLN Voor de Kamer maakt Open Vld een lichte winst.
3 Op de Vlaamse lijst boeten de liberalen lichtjes in.  Vlaams Belang heeft bij andere partijen kiezers weggesnoept en is in Brakel de tweede grootste politieke familie.
HLN Op de Vlaamse lijst boeten de liberalen lichtjes in. Vlaams Belang heeft bij andere partijen kiezers weggesnoept en is in Brakel de tweede grootste politieke familie.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • gaston wauters

    Dat zal dan waarschijnlijk de laatste keer zijn.dynastie's houden ook ooit op te bestaan.

Lees meer