De beklaagde werd in snelrecht gedagvaard en moest het uitleggen in de correctionele rechtbank in Oudenaarde.
Ronny De Coster De beklaagde werd in snelrecht gedagvaard en moest het uitleggen in de correctionele rechtbank in Oudenaarde.

Beklaagde in snelrecht gedagvaard voor diefstal: “Ik vergat gewoon te betalen”

W.D.G. (37) uit Brakel is in snelrecht gedagvaard voor de correctionele rechtbank. De Brakelaar werd betrapt toen hij een navulling voor een elektronische sigaret wilde stelen. “Maar ik vergat gewoon te betalen”, verdedigde hij zichzelf.

Op 22 december 2018 ging de beklaagde navullingen kopen voor zijn elektronische sigaret. Hij stak een flesje ter waarde van 25 euro in zijn zak, maar haalde het er niet uit aan de kassa. “Omdat de beklaagde bij ons al goed gekend is, met 6 veroordelingen in de correctionele rechtbank en 12 in de politierechtbank, kunnen we niets meer door de vingers zien”, zei de procureur. Ze vorderde een zware straf: 10 maanden cel. “We hopen zo een streng signaal te geven.”

De beklaagde vond de straf overdreven. “Ik ben maar een kleine dief. Als ik iets steel is het eens een pakje sigaretten of iets anders kleins. Maar deze keer wilde ik zelfs niet stelen. Ik heb dat flesje in mijn zak gestoken en bij het afrekenen ben ik het er vergeten uit te halen. Het was niet mijn bedoeling om te stelen.”

De rechtbank doet uitspraak op 25 maart.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer