8
Repro Ronny De Coster

Inbrekers gefilmd terwijl ze toeslaan in huis in Everbeek

Inbrekers die woensdag aan het werk zijn geweest in een huis aan de Mierenhoek in het Oost-Vlaamse Everbeek (Brakel), hadden kennelijk niet door dat de woning werd bewaakt door videocamera’s. Op de beelden is te zien hoe de mannen ongestoord hun gang gingen. Ze stalen geld, juwelen en elektronica. Ook hun vluchtauto komt in beeld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aan het huis waar de inbraak is gepleegd, had een getuige woensdag een auto gezien en vier mannen. Eén van hen zou daarvoor al in een andere woning hebben aangebeld om te vragen of hij in de buurt ergens werk kon vinden. Het is een vaak toegepaste truc van inbrekers om te zien of er iemand thuis is.

Drie van de vier verdachten komen duidelijk in beeld op video’s van bewakingscamera’s in het huis waar ze uiteindelijk hebben toegeslagen. Er is te zien hoe de mannen zoeken langs waar ze het huis kunnen binnendringen. Ze doen dat uiteindelijk door bij de achterdeur een raam te forceren. De inbrekers halen de hele bovenverdieping overhoop. Ze stalen cash geld, juwelen en elektrische apparaten.

Op de beelden is te zien hoe de daders hun buit in zakken wegdragen. Ook hun auto, een Volkswagen Break is gefilmd.

8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster
8
Repro Ronny De Coster

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Moser

    België, het land waar je in je eigen privé-tijd criminele feiten mag plegen. Ja, zelfs buitenshuis. En geen zorgen, als je gefilmd wordt dan mag het toch niet worden getoond aan het grote publiek, enkel de politie mag jouw privacy met de voeten treden, tenslotte je schuld is nog altijd niet bewezen! Breng dus gerust nog wat vrienden mee en maak er een gezellige uitstap van.

  • Leonard Tonnelier

    Neen Remus Bogaert, elke rechter heeft zijn eigen interpretatie van de wet. Maar zelden deze die bedoeld was.

Lees meer